30 minučių Buffalo vištienos prancūziška duona

30 minučių Buffalo vištienos prancūziška duona

Jums reikės

  • 158 ml buivolo sparnelių padažas
  • 1 krūva kalendra
  • 340 g fontina sūris
  • 1 kepalas duona
  • 2 česnako skiltelės
  • 170 g gorgonzolos sūris
  • 4 Žalieji svogūnai
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 0 šaukšteliai pipirų
  • 3 šaukštai rančo persirengimas
  • 0 šaukšteliai druskos
  • 680 g vištienos krūtinėlės
  • 1 Valg sviesto

Instrukcijos

  1. Įdėkite prancūzišką duoną pjaunama puse į viršų ant kepimo skardos ir padėkite į orkaitę 2 minutėms, tada pasukite ir kepkite dar 2 minutes, kol taps šiek tiek auksinės spalvos.
  2. Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Vištieną apibarstykite druska ir pipirais, tada sudėkite į keptuvę ir kepkite, kol paruduos iš visų pusių, apie 10–12 minučių. Kai iškeps, suberkite česnaką ir maišykite 30 sekundžių, tada įpilkite buivolo sparnelių padažo ir sviesto. Maišykite, kad išmaišytumėte ir padengtumėte.
  3. Ant kiekvienos perpjautos prancūziškos duonos pusės užtepkite 1 1/2 šaukšto (jei pageidaujama ir daugiau) rančo padažo. Ant viršaus užpilkite 2–3 šaukštus buivolo sparnelių padažo, tada tolygiai apibarstykite šriftu.
  4. Įdėkite vištieną, šaukštu išpilkite visą padažą į keptuvę. Uždenkite likusia fontina ir gorgonzola. Kepkite ant aukštos (ant tos pačios centrinės lentynos) 5–6 minutes, atidžiai stebėdami ir kepdami vieną ar du kartus pasukite keptuvę. Turite atidžiai stebėti, nes visi broileriai skiriasi! Jūsų orkaitėje tai gali užtrukti 3–4 minutes arba arčiau
  5. Tiesiog virkite, kol sūris išsilydys ir šiek tiek auksinės spalvos, o duona kiek traški.
  6. Išimkite ir užpilkite dar vienu šlakeliu buivolo sparnelių padažo, tada apibarstykite žaliais svogūnais ir kalendra.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 30 min