Jums reikės
- 454 g alaus
- 1 morkos
- 59 ml miltai
- 2 gvazdikėliai česnako
- 237 ml pusė ir pusė
- 237 ml pieno
- 2 porcijos druska pipirai
- 283 g aštrus čederis
- 1 Valg dižonas
- 4 šaukštai sviesto
- 1 didelis svogūnas
Instrukcijos
- Ištirpinkite sviestą dideliame puode ant vidutinės ugnies.
- Sudėkite morką, svogūną ir česnaką; troškinti 10 minučių.
- Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Kepkite, dažnai maišydami, 3 minutes, kol miltai taps auksinės rudos spalvos.
- Sumaišykite pieną ir pusę. Lėtai supilkite į miltų mišinį, nuolat plakdami, kol susimaišys. Įkaitinkite ugnį iki vidutinės ir supilkite alų bei garstyčias. Užvirkite, dažnai plakdami, kol putos išnyks. Troškinkite ant mažos ugnies 10 minučių, kol sutirštės.
- Nukelkite nuo ugnies ir po saują įmaišykite sūrį. Paragaukite ir pagal poreikį įberkite druskos ir pipirų.
Papildoma informacija
Porcijos
2
Gaminimo laikas
30 min