2023/03/08 vokiečių Europos

30 minučių vokiška alaus sūrio sriuba

30 minučių vokiška alaus sūrio sriuba

Jums reikės

  • 454 g alaus
  • 1 morkos
  • 59 ml miltai
  • 2 gvazdikėliai česnako
  • 237 ml pusė ir pusė
  • 237 ml pieno
  • 2 porcijos druska pipirai
  • 283 g aštrus čederis
  • 1 Valg dižonas
  • 4 šaukštai sviesto
  • 1 didelis svogūnas

Instrukcijos

  1. Ištirpinkite sviestą dideliame puode ant vidutinės ugnies.
  2. Sudėkite morką, svogūną ir česnaką; troškinti 10 minučių.
  3. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Kepkite, dažnai maišydami, 3 minutes, kol miltai taps auksinės rudos spalvos.
  4. Sumaišykite pieną ir pusę. Lėtai supilkite į miltų mišinį, nuolat plakdami, kol susimaišys. Įkaitinkite ugnį iki vidutinės ir supilkite alų bei garstyčias. Užvirkite, dažnai plakdami, kol putos išnyks. Troškinkite ant mažos ugnies 10 minučių, kol sutirštės.
  5. Nukelkite nuo ugnies ir po saują įmaišykite sūrį. Paragaukite ir pagal poreikį įberkite druskos ir pipirų.

Papildoma informacija

Porcijos 2
Gaminimo laikas 30 min