Ant grotelių kepti gervuogių, braškių, bazilikų ir Brie picos traškučiai

Ant grotelių kepti gervuogių, braškių, bazilikų ir Brie picos traškučiai

Jums reikės

  • 118 ml balzamiko acto
  • 16 baziliko lapai
  • 177 ml gervuogės
  • 227 g brie
  • 3 šaukštai medus
  • 59 ml alyvuogių aliejus
  • 1 šaukšteliai pipirų
  • 355 ml braškių

Instrukcijos

  1. Paruoškite tešlą 1-2 valandas iš anksto. Na, tešla pakils, kad medaus balzamiko glajus.
  2. Į nedidelę keptuvę supilkite balzamiko actą ir medų ir troškinkite, kol sumažės per pusę. Tai turėtų trukti apie 10–15 minučių.
  3. Į dubenį suberkite gervuoges ir suberkite apie pusę baziliko. Gervuoges lengvai sutrinkite šakute. Apverskite kepimo skardą ir gausiai pabarstykite miltais. Picos tešlą padalinkite per pusę ir kiekvieną pusę iškočiokite kuo ploniau, tačiau tešla neplyškite.
  4. Tešlą supjaustykite į 12–16 kvadratų arba apskritimų (dariau abu).
  5. Į nedidelį dubenį įpilkite alyvuogių aliejaus, abi picos puses aptepkite alyvuogių aliejumi ir padėkite ant kepimo skardos. Atsargiai įdėkite pusę picos gabalėlių į karštą grotelę ir kepkite ant grotelių ne ilgiau kaip 2 minutes. Tešla burbuliuos, tai gerai!
  6. Išimkite picas žnyplėmis ir pakartokite su likusiais picos ratais. Kai visos picos iškeps ant grotelių, sumažinkite kaitrą ant grotelių iki vidutinės. Kiekvienos picos ant grotelių keptos pusės sudėkite bri griežinėlius, bet nepamirškite palikti 1/2 colio apvado aplink kraštus, kad brie nepriliptų. išlydyti visoje grilyje. Tada ant viršaus uždėkite lengvai sutrintų gervuogių ir smulkintų braškių. Atsargiai grąžinkite picas ant grotelių ir kepkite ant grotelių dar 3–5 minutes, kol brie išsilydys ir picos taps traškios. Ant viršaus užberkite likusio šviežio baziliko ir apšlakstykite medaus balzamiko glaistu. Norėdami, kad pica būtų su Amerikos vėliava, įdėkite gervuoges į kairįjį kvadratinės traškios picos kampą ir eilėmis įspauskite braškes į brie. Kepkite ant grotelių, kaip nurodyta aukščiau.

Papildoma informacija

Porcijos 12
Gaminimo laikas 25 min