Ant grotelių keptos cukinijos ir baklažanų parmezanas {vegetariškas}

Ant grotelių keptos cukinijos ir baklažanų parmezanas {vegetariškas}

Jums reikės

  • 10 didelis baziliko lapai
  • 1 šaukšteliai pipirų
  • 680 g Baklažanas
  • 85 g mocarela
  • 1 šaukšteliai košerinė druska
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 355 ml pomidorų padažas
  • 1 didelis cukinijos

Instrukcijos

  1. Baklažanus supjaustykite 1/2 colio griežinėliais (iš viso 12 griežinėlių).
  2. Cukiniją perpjaukite per pusę skersai.
  3. Baklažanų ir cukinijų griežinėlius išdėliokite ant kepimo skardos.
  4. Iš abiejų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite ant grotelių, kol daržovės suminkštės, bet neperkeps, baklažanų – apie 4 minutes, cukinijų – po 3 minutes. Per paskutines 30 kepimo sekundžių mocarelą tolygiai paskirstykite tarp baklažanų apskritimų. Vėl uždarykite kepsninės dangtį ir kepkite dar 30 sekundžių arba kol mocarela išsilydys.
  5. Ant kiekvienos iš 4 lėkščių padėkite po vieną baklažaną. Ant kiekvieno užpilkite 2 šaukštus pomidorų padažo. Tada pusę baziliko padalinkite į 4 dalis. Ant kiekvieno uždėkite po vieną cukinijos griežinėlį. Tęskite krovimą tokia tvarka, baigdami baklažanų apvaliu ir pomidorų padažu. Supilkite likusį pomidorų padažą aplink kiekvieną krūvą.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 45 min