Ant grotelių keptos cukinijos ir baklažanų parmezanas {vegetariškas}
Jums reikės
- 10 didelis baziliko lapai
- 1 šaukšteliai pipirų
- 680 g Baklažanas
- 85 g mocarela
- 1 šaukšteliai košerinė druska
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 355 ml pomidorų padažas
- 1 didelis cukinijos
Instrukcijos
- Baklažanus supjaustykite 1/2 colio griežinėliais (iš viso 12 griežinėlių).
- Cukiniją perpjaukite per pusę skersai.
- Baklažanų ir cukinijų griežinėlius išdėliokite ant kepimo skardos.
- Iš abiejų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite ant grotelių, kol daržovės suminkštės, bet neperkeps, baklažanų – apie 4 minutes, cukinijų – po 3 minutes. Per paskutines 30 kepimo sekundžių mocarelą tolygiai paskirstykite tarp baklažanų apskritimų. Vėl uždarykite kepsninės dangtį ir kepkite dar 30 sekundžių arba kol mocarela išsilydys.
- Ant kiekvienos iš 4 lėkščių padėkite po vieną baklažaną. Ant kiekvieno užpilkite 2 šaukštus pomidorų padažo. Tada pusę baziliko padalinkite į 4 dalis. Ant kiekvieno uždėkite po vieną cukinijos griežinėlį. Tęskite krovimą tokia tvarka, baigdami baklažanų apvaliu ir pomidorų padažu. Supilkite likusį pomidorų padažą aplink kiekvieną krūvą.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
45 min