Jums reikės
- 1 šaukštelis kepimo soda
- 237 ml rudas cukrus
- 2 kiaušinių tryniai
- 2 kiaušiniai
- 473 ml miltai
- 113 g vokiškas šokoladas
- 237 ml pekano riešutai
- 0 šaukšteliai druskos
- 237 ml cukraus
- 315 ml kokoso
- 397 g kondensuotas pienas
- 237 ml sviesto
- 118 ml kakavos milteliai
- 2 šaukšteliai Vanilės ekstraktas
Instrukcijos
- Sausainiams: dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo soda ir druską. Atidėkite į šalį. Kitame dideliame dubenyje sutrinkite sviestą ir abu cukrus iki šviesios ir purios masės, maždaug 2–3 minutes. Įmuškite vanilę ir kiaušinius. Palaipsniui berkite miltų mišinį, kol susimaišys. Įmaišykite šokoladą, kokosą ir pekano riešutus. Atšaldykite šaldytuve bent 30 minučių. Kai tešla atšals, 4 sausainių lakštus išklokite pergamentiniu popieriumi.*
- Iš tešlos iškočiokite 1 1/2 colio rutuliukus (naudojau #40 kaušelį) ir dėkite ant sausainių lakštų. Atvėsinkite bent 15 minučių. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 375 F.
- Kepkite sausainius 10-12 minučių arba kol sutvirtės krašteliai.
- Kelias minutes leiskite atvėsti ant lakštų, prieš iškeldami į vėsinimo groteles, kad visiškai atvėstų. Kol sausainiai vėsta, pasigaminkite įdarą: Vidutiniame puode pakaitinkite pieną, trynius ir sviestą, kol sviestas išsilydys.
- Dažnai plakite, nes mišinys lengvai dega. Kai sviestas ištirps, nuolat maišydami kaitinkite mišinį iki burbuliukų. Virkite dar kelias minutes, kol sutirštės.
- Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite vanilę, kokosą ir pekano riešutus.
- Ant vieno sausainio uždėkite šaukštą ar du įdaro ir ant viršaus uždėkite kitą sausainį. Pakartokite su likusiais sausainiais. Laikyti hermetiškame inde.
Papildoma informacija
Porcijos
42
Gaminimo laikas
45 min