Artišokų vištienos ir špinatų lazanija

Artišokų vištienos ir špinatų lazanija

Jums reikės

  • 710 ml kūdikių špinatų lapeliai
  • 4 šaukštai sviesto
  • 454 g vištienos krūtinėlės
  • 12 porcijos stambios druskos ir pipirų
  • 1 kiaušinis
  • 59 ml miltai
  • 1 Valg petražolės
  • 794 g artišokų širdelės
  • 4 gvazdikėliai česnako
  • 1 šaukštelis prieskonių
  • 454 g lazanijos makaronai
  • 1 brūkšnys muskato riešutas
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 59 ml svogūnas
  • 118 ml parmezano sūris
  • 473 ml Rikotos sūris
  • 473 ml mocarela sūris
  • 473 ml pieno

Instrukcijos

  1. Didelėje keptuvėje ant vidutinės-mažos ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
  2. Suberkite svogūną, česnaką, vištieną, itališkus prieskonius ir gerai pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite, dažnai maišydami, kol vištiena iškeps.
  3. Artišokus perpjaukite per pusę ir vėl per pusę, nusausinkite drėgmę popieriniais rankšluosčiais. Įmaišykite juos į vištieną ir kepkite 2–3 minutes.
  4. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Dideliame dubenyje sumaišykite rikotą, 1 + 1/2 puodelio mocarelos, kiaušinį ir petražoles. Iš špinatų lapų suformuokite riekeles ir supjaustykite plonomis juostelėmis (šifonadas).
  5. Įmaišykite juos į rikotos mišinį – jis bus tirštas. Dideliame, tvirtame puode ant vidutinės-mažos ugnies ištirpinkite sviestą.
  6. Suberkite miltus ir virkite 3–4 minutes, dažnai maišydami. Lėtai supilkite pieną, įkaitinkite ir užvirkite. Palaikykite ant silpnos ugnies 4 minutes, dažnai maišydami. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir įmaišykite muskato riešutą, parmezano sūrį ir po žiupsnelį druskos bei pipirų, toliau maišykite, kol sūris išsilydys.
  7. Nuimkite nuo ugnies. Jei naudojate džiovintus makaronus, virkite pagal pakuotės nurodymus. Įkaitinkite orkaitę iki 375 laipsnių F. Ištepkite sviestu 9 x 13 colių kepimo skardą.
  8. Ant keptuvės dugno užpilkite labai ploną padažo sluoksnį, tada makaronų sluoksnį, visiškai dengiantį dugną nuo krašto iki krašto.
  9. 1/2 rikotos mišinio tolygiai paskleiskite nuo krašto iki krašto, tada užpilkite 1/3 vištienos mišinio, po to 1/3 padažo. Uždenkite įdarą kitu makaronų sluoksniu ir likusia 1/2 rikotos, 1 /3 vištienos ir 1/3 padažo. Uždenkite kitu makaronų sluoksniu, po to likusiu padažu, likusiu vištienos mišiniu ir 1/2 puodelio mocarelos sūrio.

Papildoma informacija

Porcijos 12
Gaminimo laikas 110 min