Artišokų vištienos ir špinatų lazanija
Jums reikės
- 710 ml kūdikių špinatų lapeliai
- 4 šaukštai sviesto
- 454 g vištienos krūtinėlės
- 12 porcijos stambios druskos ir pipirų
- 1 kiaušinis
- 59 ml miltai
- 1 Valg petražolės
- 794 g artišokų širdelės
- 4 gvazdikėliai česnako
- 1 šaukštelis prieskonių
- 454 g lazanijos makaronai
- 1 brūkšnys muskato riešutas
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 59 ml svogūnas
- 118 ml parmezano sūris
- 473 ml Rikotos sūris
- 473 ml mocarela sūris
- 473 ml pieno
Instrukcijos
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės-mažos ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
- Suberkite svogūną, česnaką, vištieną, itališkus prieskonius ir gerai pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite, dažnai maišydami, kol vištiena iškeps.
- Artišokus perpjaukite per pusę ir vėl per pusę, nusausinkite drėgmę popieriniais rankšluosčiais. Įmaišykite juos į vištieną ir kepkite 2–3 minutes.
- Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Dideliame dubenyje sumaišykite rikotą, 1 + 1/2 puodelio mocarelos, kiaušinį ir petražoles. Iš špinatų lapų suformuokite riekeles ir supjaustykite plonomis juostelėmis (šifonadas).
- Įmaišykite juos į rikotos mišinį – jis bus tirštas. Dideliame, tvirtame puode ant vidutinės-mažos ugnies ištirpinkite sviestą.
- Suberkite miltus ir virkite 3–4 minutes, dažnai maišydami. Lėtai supilkite pieną, įkaitinkite ir užvirkite. Palaikykite ant silpnos ugnies 4 minutes, dažnai maišydami. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir įmaišykite muskato riešutą, parmezano sūrį ir po žiupsnelį druskos bei pipirų, toliau maišykite, kol sūris išsilydys.
- Nuimkite nuo ugnies. Jei naudojate džiovintus makaronus, virkite pagal pakuotės nurodymus. Įkaitinkite orkaitę iki 375 laipsnių F. Ištepkite sviestu 9 x 13 colių kepimo skardą.
- Ant keptuvės dugno užpilkite labai ploną padažo sluoksnį, tada makaronų sluoksnį, visiškai dengiantį dugną nuo krašto iki krašto.
- 1/2 rikotos mišinio tolygiai paskleiskite nuo krašto iki krašto, tada užpilkite 1/3 vištienos mišinio, po to 1/3 padažo. Uždenkite įdarą kitu makaronų sluoksniu ir likusia 1/2 rikotos, 1 /3 vištienos ir 1/3 padažo. Uždenkite kitu makaronų sluoksniu, po to likusiu padažu, likusiu vištienos mišiniu ir 1/2 puodelio mocarelos sūrio.
Papildoma informacija
Porcijos
12
Gaminimo laikas
110 min