Aštrūs itališki mėsos kukuliai
Jums reikės
- 70 porcijos pipirų
- 2 kg pomidorų padažas
- 1 šaukšteliai pipirų
- 70 porcijos paprika
- 59 ml plokščialapių petražolių
- 3 gvazdikėliai česnako
- 3 gvazdikėliai česnako
- 454 g Malta jautiena
- 454 g malta kiauliena
- 70 porcijos pieno purslų
- 118 ml alyvuogių aliejus
- 1 svogūnas
- 177 ml panko džiūvėsėliai
- 118 ml parmezano
- 118 ml Rikotos sūris
- 0 šaukšteliai druskos
- 2 šaukštai cukraus
- 3 šaukštai pomidorų pasta
- 2 kiaušiniai
Instrukcijos
- Dubenyje sumaišykite maltą jautieną, kiaulieną, džiūvėsėlius, parmezaną, rikotą, petražoles, maltus raudonuosius pipirus, druską, česnaką, kiaušinius, pieną ir juoduosius pipirus. Sutrinkite rankomis, kol gerai susimaišys. Suformuokite nedidelius rutuliukus ir dėkite ant kepimo skardos. Pastatykite į šaldytuvą 1 valandai.
- Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies. Kepkite kotletus dalimis iki gražios ir gilios auksinės spalvos, tada perkelkite į lėkštę.
- Padažui: į tą pačią keptuvę suberkite česnaką ir svogūnus ir kepkite 2–3 minutes.
- Sudėkite pomidorų padažą, petražoles, pomidorų pastą, cukrų, druską, maltus raudonuosius ir juoduosius pipirus. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 15–20 minučių.
- Sudėkite kotletus atgal į keptuvę ir troškinkite dar 15 minučių. Šiltai laikykite iki patiekimo.
Papildoma informacija
Porcijos
70
Gaminimo laikas
150 min