2023/03/08 vokiečių Europos

Aviečių vyniotinis – šokoladinis Ganache

Aviečių vyniotinis – šokoladinis Ganache

Jums reikės

  • 59 ml universalūs aukso medalio miltai
  • 1 šaukštelis kepimo milteliai
  • 1 Tb kukurūzų sirupas
  • 4 didelis kiaušiniai
  • 118 ml riebi grietinėlė
  • 1 Tb pieno
  • 340 g aviečių
  • 1 šaukšteliai druskos
  • 170 g pusiau saldus šokoladas
  • 237 ml cukraus
  • 237 ml sviesto
  • 1 vanilės pupelė

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 375 laipsnių F, 10x15 colių želė ritininį skardą išklokite pergamentiniu popieriumi (pritaisytu apačioje) ir apipurkškite nepridegančiu kepimo purškalu. Išilgai supjaustykite vanilės ankštį ir išskobkite sėklų pastą.
  2. Į dubenį sudėkite visus biskvitui skirtus ingredientus, įskaitant vanilės ankšties pastą. Išmeskite ankštį.
  3. Tolygiai paskirstykite ant dugno ir kepkite apie 15 minučių, kol taps auksinės spalvos. Tuo tarpu pradėkite grietinėlės įdarą.
  4. Į nedidelį puodą suberkite avietes ir užvirkite. Išmaišykite, kad avietės sutrupėtų iki labai sultingų, tada suberkite miltus.
  5. Nukelkite nuo ugnies ir padėkite skardą į šaldytuvą, kad atvėstų. Kai tik biskvitas išeis iš orkaitės. Apipurkškite kitą kepimo popieriaus gabalėlį kepimo purškikliu ir apverskite pyragą ant jo. Švelniai susukite pyragą nuo trumpojo galo į rąstą. Tada suriškite rąstą špagatu, kad jis liktų tvirtas. Palikite pyragą atvėsti. Grįžkite prie įdaro: 5-7 minutes išplakite sviestą ir cukrų švariame maišymo dubenyje iki purios ir blizgios masės. Kai aviečių pasta atvės, supilkite ją į sviesto mišinį ir plakite iki vientisos masės. Jei kremo įdaras atrodo per tankus, įpilkite 1-3 V. pieno ir vėl plakite. Dabar atvėsusį pyragą išvyniokite ir tolygiai paskirstykite įdarą.
  6. Susukite pyragą atgal į rąstą ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Šokoladiniam ganašui grietinėlę užvirinkite nedideliame puode. Kai tik jis lengvai užvirs, nukelkite nuo ugnies ir suberkite susmulkintą šokoladą. Palikite šokoladą 5–8 minutes karštoje grietinėlėje, tada išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite 1 šaukštą kukurūzų sirupo, kad ganache blizgėtų. Tada padėkite ritinį ant vėsinimo grotelių ir ant viršaus užpilkite šokolado ganache. Prieš perkeldami, leiskite ganache sustingti.

Papildoma informacija

Porcijos 8
Gaminimo laikas 55 min