Avokado bruschetta su balzamiko redukcija
Jums reikės
- 1 avokadas
- 1 batonas
- 118 ml balzamiko acto
- 59 ml baziliko lapai
- 2 šaukštai rudas cukrus
- 473 ml vyšniniai pomidorai
- 4 porcijos košerinės druskos ir pipirų
- 59 ml alyvuogių aliejus
Instrukcijos
- Ant paruoštos kepimo skardos sudėkite batono riekeles.
- Apšlakstykite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus.
- Pašaukite į orkaitę ir kepkite 8-10 minučių arba iki auksinės rudos spalvos. Norėdami sumažinti balzamiko kiekį, į nedidelį puodą ant vidutinės ugnies įpilkite balzamiko acto ir rudojo cukraus. Šiek tiek užvirkite ir sumažinkite per pusę, maždaug 6–8 minutes; atidėkite į šalį ir atvėsinkite. Dideliame dubenyje sumaišykite pomidorus, avokadą, likusius 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų pagal skonį. Kiekvieną bageto gabalėlį apibarstykite pomidorų mišiniu, papuoškite baziliku.
- Patiekite iš karto, apibarstę balzamiko redukcija.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
30 min