2023/03/08 vokiečių Europos

Baklažanai ir Portobello šnicelis

Baklažanai ir Portobello šnicelis

Jums reikės

  • 3 šaukšteliai kaparėliai
  • 1 didelis kiaušinis
  • 2 vidutinis baklažanai
  • 473 ml itališkais prieskoniais pagardinti džiūvėsėliai
  • 1 gabalas citrinos ir petražolių šakelių
  • 3 Tbs citrinos sulčių
  • 237 ml neriebus pienas
  • 3 Tbs alyvuogių aliejus
  • 2 Tbs petražolės
  • 8 didelis portobello grybai
  • 3 Tbs sviesto

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 350°F. Kepimo skardą padenkite kepimo purkštuvu.
  2. Plačiame dubenyje išplakite pieną ir kiaušinį.
  3. Didelėje lėkštėje paskleiskite džiūvėsėlius. Grybus ir baklažanų skilteles panardinkite į pieno mišinį, tada pabarstykite riekeles džiūvėsėliais. Nukratykite perteklinius trupinius ir padėkite ant paruoštos kepimo skardos. Apipurkškite daržoves kepimo purškikliu ir kepkite 10 minučių. Apverskite daržoves, apipurkškite kepimo purškikliu ir kepkite dar 10–15 minučių arba tol, kol daržovės suminkštės, o džiūvėsėliai taps tamsiai auksinės spalvos. Atidėti.
  4. Citrinų-kaparėlių padažui gaminti: Puode ant vidutinės-stiprios ugnies ištirpinkite sviestą. Kepkite 2–3 minutes arba tol, kol sviestas pradės ruduoti. Įmaišykite aliejų ir kaparėlius ir kepkite dar 1 minutę.
  5. Nukelkite nuo ugnies, įpilkite citrinos sulčių ir petražolių.
  6. Patiekimas: ant kiekvienos lėkštės sudėkite 1 grybą ir kelis baklažanų gabalėlius; apšlakstykite citrinų-kaparėlių padažu ir, jei norite, papuoškite citrinos griežinėliais ir petražolių šakelėmis.

Papildoma informacija

Porcijos 8
Gaminimo laikas 45 min