Baltoji jūros gėrybių lazanija

Baltoji jūros gėrybių lazanija

Jums reikės

  • 454 g įlankos šukutės
  • 59 ml sviesto
  • 1 Valg sviesto
  • 454 g krabų mėsa
  • 1 didelis kiaušinis
  • 59 ml miltai
  • 12 porcijos petražolės
  • 5 česnako skiltelės
  • 1 Brūkšnys sumaltas muskato riešutas
  • 9 lazanijos makaronai
  • 1 Valg citrinos sulčių
  • 710 ml pieno
  • 59 ml parmezano sūris
  • 118 ml parmezano sūris
  • 237 ml nugriebto mocarelos sūrio
  • 425 g kartoninė dalis nugriebto rikotos sūrio
  • 0 šaukšteliai pipirų
  • 1 šaukšteliai druskos
  • 118 ml pagardinti duonos trupiniai
  • 454 g krevetės
  • 283 g špinatų
  • 59 ml baltas vynas

Instrukcijos

  1. Išvirti lazanijos makaronus pagal pakuotės nurodymus; nusausinti.
  2. Tuo tarpu didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite sviestą.
  3. Sudėkite krevetes ir šukutes partijomis; virkite 2–4 minutes arba tol, kol krevetės pasidarys rausvos, o šukutės bus tvirtos ir nepermatomos.
  4. Į tą pačią keptuvę įpilkite česnako; virkite 1 minutę.
  5. Įpilkite vyno ir citrinos sulčių, maišydami, kad iš keptuvės atsilaisvintų apskrudę gabaliukai. Užvirinkite; virkite 1-2 minutes arba kol skysčio sumažės per pusę.
  6. Pridėti krabą; kaitinti kiaurai. Įmaišykite krevetes ir šukutes.
  7. Sūrio padažui dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Įmaišykite miltus iki vientisos masės; palaipsniui supilkite pieną. Nuolat maišydami užvirinkite; virkite ir maišykite 1-2 minutes arba kol sutirštės.
  8. Nuimkite nuo ugnies; įmaišykite likusius sūrio padažo ingredientus. Dideliame dubenyje sumaišykite rikotos mišinio ingredientus; įmaišykite 1 puodelį sūrio padažo.
  9. Ištepkite 1/2 puodelio sūrio padažo į riebalais išteptą 13x9 colių. kepimo indas.
  10. Sluoksniuokite su trimis makaronais, puse rikotos mišinio, puse jūros gėrybių mišinio ir 2/3 puodelio sūrio padažo. Pakartokite sluoksnius. Ant viršaus uždėkite likusius makaronus ir sūrio padažą.
  11. Pabarstykite likusiu mocarelos sūriu ir parmezanu.
  12. Pabarstykite petražolėmis.

Papildoma informacija

Porcijos 12
Gaminimo laikas 100 min