Baltoji jūros gėrybių lazanija
Jums reikės
- 454 g įlankos šukutės
- 59 ml sviesto
- 1 Valg sviesto
- 454 g krabų mėsa
- 1 didelis kiaušinis
- 59 ml miltai
- 12 porcijos petražolės
- 5 česnako skiltelės
- 1 Brūkšnys sumaltas muskato riešutas
- 9 lazanijos makaronai
- 1 Valg citrinos sulčių
- 710 ml pieno
- 59 ml parmezano sūris
- 118 ml parmezano sūris
- 237 ml nugriebto mocarelos sūrio
- 425 g kartoninė dalis nugriebto rikotos sūrio
- 0 šaukšteliai pipirų
- 1 šaukšteliai druskos
- 118 ml pagardinti duonos trupiniai
- 454 g krevetės
- 283 g špinatų
- 59 ml baltas vynas
Instrukcijos
- Išvirti lazanijos makaronus pagal pakuotės nurodymus; nusausinti.
- Tuo tarpu didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite sviestą.
- Sudėkite krevetes ir šukutes partijomis; virkite 2–4 minutes arba tol, kol krevetės pasidarys rausvos, o šukutės bus tvirtos ir nepermatomos.
- Į tą pačią keptuvę įpilkite česnako; virkite 1 minutę.
- Įpilkite vyno ir citrinos sulčių, maišydami, kad iš keptuvės atsilaisvintų apskrudę gabaliukai. Užvirinkite; virkite 1-2 minutes arba kol skysčio sumažės per pusę.
- Pridėti krabą; kaitinti kiaurai. Įmaišykite krevetes ir šukutes.
- Sūrio padažui dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Įmaišykite miltus iki vientisos masės; palaipsniui supilkite pieną. Nuolat maišydami užvirinkite; virkite ir maišykite 1-2 minutes arba kol sutirštės.
- Nuimkite nuo ugnies; įmaišykite likusius sūrio padažo ingredientus. Dideliame dubenyje sumaišykite rikotos mišinio ingredientus; įmaišykite 1 puodelį sūrio padažo.
- Ištepkite 1/2 puodelio sūrio padažo į riebalais išteptą 13x9 colių. kepimo indas.
- Sluoksniuokite su trimis makaronais, puse rikotos mišinio, puse jūros gėrybių mišinio ir 2/3 puodelio sūrio padažo. Pakartokite sluoksnius. Ant viršaus uždėkite likusius makaronus ir sūrio padažą.
- Pabarstykite likusiu mocarelos sūriu ir parmezanu.
- Pabarstykite petražolėmis.
Papildoma informacija
Porcijos
12
Gaminimo laikas
100 min