Baltojo šokolado kreminė brulė su braškėmis {Creme Brulee rinkinio dovana}
Jums reikės
- 4 šaukštai rudas cukrus
- 3 didelis kiaušinių tryniai
- 2 šaukštai granuliuoto cukraus
- 4 šaukšteliai braškių džemas
- 0 šaukšteliai Vanilės ekstraktas
- 237 ml plakta grietinėlė
- 57 g šokolado
- 118 ml pieno
Instrukcijos
- Ant kepimo skardos padėkite keturis 4 uncijos ramekinus ir į kiekvieną įdėkite po 1 arbatinį šaukštelį braškių uogienės.
- Užtepkite uogienę per dugną, bet nesijaudinkite, kad ji puikiai pasiskirstys. Vidutiniame dubenyje suplakite kiaušinių trynius ir 2 šaukštus cukraus. Atidėkite į šalį. Sunkiame puode ant vidutinės ugnies užvirinkite grietinėlę, pieną ir granuliuotą cukrų. Neleiskite mišiniui užvirti. Sumažinkite šilumą iki žemos. Į grietinėlę pamažu supilkite susmulkintą baltąjį šokoladą ir išplakite iki vientisos masės. Su kaušeliu ar nedideliu šaukštu į trynių mišinį po truputį pilkite karštą grietinėlės mišinį, nuolat plakdami, kol supilkite visą grietinėlę (grietinėlę pilkite lėtai). neleis kiaušiniams plakti.)
- Išplakti vanilę. Kelis kartus patapšnokite dubenį ant stalviršio, kad pašalintumėte burbuliukus, tada nuimkite putas. (Bet kokios nenugriebtos putos bus matomos galutiniame crème brûlée.) Pertrinkite mišinį per smulkų sietelį į didelį matavimo puodelį, kad būtų lengviau išpilti. Švelniai supilkite kreminį kremą į paruoštus ramekinus, kol jis beveik pakils. Kepimo skardą atsargiai įkiškite į orkaitę.
- Kiekvieno kremo viršų pabarstykite 1 šaukštu rudojo cukraus. Jei naudojate virtuvinį degiklį, degikliu pakaitinkite cukrų iki karamelizavimo.
- Patiekite iš karto arba laikykite šaldytuve iki 1 valandos. Jei kepate kremą, nustatykite orkaitės groteles į antrą aukščiausią padėtį ir pasukite broilerį į aukštesnę padėtį. Kepkite 2–5 minutes arba kol cukrus karamelizuosis. Atidžiai stebėkite, kad cukrus nesudegtų.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
1450 min