2023/02/15 Rytų Europos Europos

Barščiai

Barščiai

Jums reikės

  • 355 ml burokėliai
  • 1 Valg petražolės
  • 1 Valg krienų
  • 59 ml kremas
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 0 šaukšteliai pipirų
  • 2 šaukšteliai raudonojo vyno actas
  • 1 vidutinis rusva bulvė
  • 1 šaukšteliai druskos
  • 473 ml daržovių sultinys

Instrukcijos

  1. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.
  2. Įdėkite svogūną ir kepkite maišydami, kol pradės ruduoti, maždaug 4 minutes.
  3. Įpilkite sultinio, bulvių, druskos ir pipirų; užvirinkite. Sumažinkite ugnį, kol užvirs, uždenkite ir virkite, kol bulvės suminkštės, maždaug 8 minutes.
  4. Įpilkite burokėlių ir acto; vėl užvirinti. Uždenkite ir toliau virkite, kol sultinys taps sodriai raudonas, o bulvės bus labai minkštos, dar 2–3 minutes.
  5. Nedideliame dubenyje sumaišykite grietinę ir krienus.
  6. Sriubą patiekite su krienų grietinės gabalėliu ir pabarstykite petražolėmis.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 30 min