Barščiai
Jums reikės
- 355 ml burokėliai
- 1 Valg petražolės
- 1 Valg krienų
- 59 ml kremas
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 1 vidutinis svogūnas
- 0 šaukšteliai pipirų
- 2 šaukšteliai raudonojo vyno actas
- 1 vidutinis rusva bulvė
- 1 šaukšteliai druskos
- 473 ml daržovių sultinys
Instrukcijos
- Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.
- Įdėkite svogūną ir kepkite maišydami, kol pradės ruduoti, maždaug 4 minutes.
- Įpilkite sultinio, bulvių, druskos ir pipirų; užvirinkite. Sumažinkite ugnį, kol užvirs, uždenkite ir virkite, kol bulvės suminkštės, maždaug 8 minutes.
- Įpilkite burokėlių ir acto; vėl užvirinti. Uždenkite ir toliau virkite, kol sultinys taps sodriai raudonas, o bulvės bus labai minkštos, dar 2–3 minutes.
- Nedideliame dubenyje sumaišykite grietinę ir krienus.
- Sriubą patiekite su krienų grietinės gabalėliu ir pabarstykite petražolėmis.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
30 min