Barščiai su jautiena
Jums reikės
- 454 g burokėliai
- 355 ml kopūstai
- 4 šaukšteliai rapsų aliejus
- 237 ml morkos
- 237 ml salierų
- 227 g šoninis kepsnys
- 59 ml krapai
- 118 ml kremas
- 1 l jautienos sultinys
- 227 g grybai
- 237 ml svogūnas
- 118 ml raudonas vynas
- 237 ml be druskos pomidorų padažas
- 1 Valg Vorčesterio padažas
Instrukcijos
- Įkaitinkite 2 arbatinius šaukštelius aliejaus dideliame puode sriubai arba olandiškoje orkaitėje ant vidutinės-stiprios ugnies.
- Įdėkite kepsnį ir kepkite, dažnai maišydami, kol pradės ruduoti, 2–4 minutes.
- Į puodą įpilkite 1 arbatinį šaukštelį aliejaus ir pakaitinkite ant vidutinio stiprumo.
- Sudėkite grybus ir maišydami kepkite, kol pradės ruduoti, 3–5 minutes.
- Į puodą įpilkite likusį 1 arbatinį šaukštelį aliejaus.
- Sudėkite burokėlius, kopūstus, morkas, svogūną ir salierą. Virkite, dažnai maišydami, kol pradės minkštėti, apie 10 minučių.
- Įpilkite vyno ir virkite, maišydami ir nugramdydami visus apskrudusius gabaliukus. Įmaišykite rezervuotus grybus, sultinį, pomidorų padažą ir Worcestershire padažą. Uždenkite ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį, kad užvirtų ir virkite uždengę dangtį, kol daržovės suminkštės, apie 30 minučių.
- Pridėti rezervuotą jautieną. Troškinkite uždengę 1–2 minutes, kol įkais. Įmaišykite 1/4 puodelio krapų. Kiekvieną porciją užpilkite 1 šaukštu grietinės ir, jei norite, papuoškite daugiau krapų.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
105 min