Beveik garsūs: „Ikea“ švediški mėsos kukuliai
Jums reikės
- 237 ml duonos trupiniai
- 454 g kiaušinių makaronai
- 1 didelis kiaušinis plius 1 kiaušinio baltymas
- 2 šaukštai miltai
- 2 šaukštai petražolės
- 2 gvazdikėliai česnako
- 0 šaukšteliai maltų kvapiųjų pipirų
- 59 ml riebi grietinėlė
- 6 porcijos košerinės druskos ir pipirų
- 6 porcijos košerinė druska
- 355 ml jautienos sultinys
- 118 ml pieno
- 79 ml svogūnas
- 2 šaukštai sviesto
- 6 porcijos daržovių aliejus
- 1 šaukštelis Vorčesterio padažas
Instrukcijos
- Į didelį dubenį suberkite duonos trupinius. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą; įdėti svogūną, česnaką, kvapiuosius pipirus, 1 arbatinį šaukštelį druskos ir 1/4 šaukštelio pipirų; kepkite, kol svogūnas suminkštės.
- Supilkite pieną ir Worcestershire padažą ir užvirinkite.
- Supilkite šį mišinį ant džiūvėsėlių ir išmaišykite, kad susidarytų tiršta pasta; leiskite atvėsti, tada šakute įmaišykite maltą jautieną, kiaušinį ir kiaušinio baltymą, kol gerai susimaišys. Didelę kepimo skardą lengvai patepkite augaliniu aliejumi.
- Mėsą susukite į 1 colio rutuliukus ir padėkite ant kepimo skardos, bet neliesdami. Uždenkite plastikine plėvele ir šaldykite 20 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių F.
- Kepkite kotletus apie 20 minučių arba kol iškeps iki vidurių. Tuo tarpu kiaušinių makaronus išvirkite dideliame pasūdytame vandenyje pagal pakuotės nurodymus ir pagaminkite padažą: ištirpinkite sviestą didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
- Išsukite miltus iki vientisos masės, supilkite jautienos sultinį ir Vusterio padažą; užvirti; supilkite grietinėlę ir sudėkite kotletus. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir troškinkite apie 10 minučių. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais; pabarstykite petražolėmis.
- Patiekite ant kiaušinių makaronų su bruknių uogiene arba spanguolių padažu, jei norite.
Papildoma informacija
Porcijos
6
Gaminimo laikas
80 min