Beveik garsūs: „Ikea“ švediški mėsos kukuliai

Beveik garsūs: „Ikea“ švediški mėsos kukuliai

Jums reikės

  • 237 ml duonos trupiniai
  • 454 g kiaušinių makaronai
  • 1 didelis kiaušinis plius 1 kiaušinio baltymas
  • 2 šaukštai miltai
  • 2 šaukštai petražolės
  • 2 gvazdikėliai česnako
  • 0 šaukšteliai maltų kvapiųjų pipirų
  • 59 ml riebi grietinėlė
  • 6 porcijos košerinės druskos ir pipirų
  • 6 porcijos košerinė druska
  • 355 ml jautienos sultinys
  • 118 ml pieno
  • 79 ml svogūnas
  • 2 šaukštai sviesto
  • 6 porcijos daržovių aliejus
  • 1 šaukštelis Vorčesterio padažas

Instrukcijos

  1. Į didelį dubenį suberkite duonos trupinius. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą; įdėti svogūną, česnaką, kvapiuosius pipirus, 1 arbatinį šaukštelį druskos ir 1/4 šaukštelio pipirų; kepkite, kol svogūnas suminkštės.
  2. Supilkite pieną ir Worcestershire padažą ir užvirinkite.
  3. Supilkite šį mišinį ant džiūvėsėlių ir išmaišykite, kad susidarytų tiršta pasta; leiskite atvėsti, tada šakute įmaišykite maltą jautieną, kiaušinį ir kiaušinio baltymą, kol gerai susimaišys. Didelę kepimo skardą lengvai patepkite augaliniu aliejumi.
  4. Mėsą susukite į 1 colio rutuliukus ir padėkite ant kepimo skardos, bet neliesdami. Uždenkite plastikine plėvele ir šaldykite 20 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių F.
  5. Kepkite kotletus apie 20 minučių arba kol iškeps iki vidurių. Tuo tarpu kiaušinių makaronus išvirkite dideliame pasūdytame vandenyje pagal pakuotės nurodymus ir pagaminkite padažą: ištirpinkite sviestą didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  6. Išsukite miltus iki vientisos masės, supilkite jautienos sultinį ir Vusterio padažą; užvirti; supilkite grietinėlę ir sudėkite kotletus. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir troškinkite apie 10 minučių. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais; pabarstykite petražolėmis.
  7. Patiekite ant kiaušinių makaronų su bruknių uogiene arba spanguolių padažu, jei norite.

Papildoma informacija

Porcijos 6
Gaminimo laikas 80 min