Beveik žinomi švediški mėsos kukuliai
Jums reikės
- 237 ml duonos trupiniai
- 1 didelis kiaušinis plius 1 kiaušinio baltymas
- 2 šaukštai miltai
- 2 šaukštai petražolės
- 2 gvazdikėliai česnako
- 0 šaukšteliai maltų kvapiųjų pipirų
- 227 g malta kiauliena
- 59 ml riebi grietinėlė
- 45 porcijos košerinės druskos ir pipirų
- 45 porcijos košerinės druskos ir pipirų
- 340 g Malta jautiena
- 355 ml jautienos sultinys
- 118 ml pieno
- 2 šaukštai sviesto
- 45 porcijos daržovių aliejus
- 79 ml svogūnas
- 1 šaukštelis Vorčesterio padažas
Instrukcijos
- Į didelį dubenį suberkite džiūvėsėlius.
- Įkaitinkite sviestą keptuvėje ant vidutinės ugnies.
- Suberkite svogūną, česnaką, kvapiuosius pipirus, 2 arbatinius šaukštelius druskos ir 1/4 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų ir maišydami kepkite, kol suminkštės, maždaug 5 minutes.
- Įpilkite pieno ir Worcestershire padažo ir užvirinkite.
- Pieno mišinį užpilkite ant džiūvėsėlių ir išmaišykite, kad susidarytų tiršta pasta; leiskite atvėsti.
- Į dubenį sudėkite jautieną, kiaulieną, kiaušinį ir kiaušinio baltymą ir maišykite, kol susimaišys.
- Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi.
- Mėsą susukite į 1 colio rutuliukus ir išdėliokite ant paruoštos kepimo skardos. Uždenkite plastikine plėvele ir šaldykite mažiausiai 1 valandą.
- Kepkite kotletus, kol iškeps, apie 20 minučių.
- Padarykite padažą: ištirpinkite sviestą didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
- Suberkite miltus ir plakite iki vientisos masės.
- Supilkite jautienos sultinį ir Worcestershire padažą ir užvirinkite.
- Sudėkite grietinėlę ir mėsos kukulius. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir troškinkite, kol padažas sutirštės, maždaug 10 minučių. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
- Perkelkite į serviravimo indą; pabarstykite petražolėmis ir patiekite su bruknių uogiene, jei norite.
Papildoma informacija
Porcijos
45
Gaminimo laikas
50 min