Beveik žinomi švediški mėsos kukuliai

Beveik žinomi švediški mėsos kukuliai

Jums reikės

  • 237 ml duonos trupiniai
  • 1 didelis kiaušinis plius 1 kiaušinio baltymas
  • 2 šaukštai miltai
  • 2 šaukštai petražolės
  • 2 gvazdikėliai česnako
  • 0 šaukšteliai maltų kvapiųjų pipirų
  • 227 g malta kiauliena
  • 59 ml riebi grietinėlė
  • 45 porcijos košerinės druskos ir pipirų
  • 45 porcijos košerinės druskos ir pipirų
  • 340 g Malta jautiena
  • 355 ml jautienos sultinys
  • 118 ml pieno
  • 2 šaukštai sviesto
  • 45 porcijos daržovių aliejus
  • 79 ml svogūnas
  • 1 šaukštelis Vorčesterio padažas

Instrukcijos

  1. Į didelį dubenį suberkite džiūvėsėlius.
  2. Įkaitinkite sviestą keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  3. Suberkite svogūną, česnaką, kvapiuosius pipirus, 2 arbatinius šaukštelius druskos ir 1/4 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų ir maišydami kepkite, kol suminkštės, maždaug 5 minutes.
  4. Įpilkite pieno ir Worcestershire padažo ir užvirinkite.
  5. Pieno mišinį užpilkite ant džiūvėsėlių ir išmaišykite, kad susidarytų tiršta pasta; leiskite atvėsti.
  6. Į dubenį sudėkite jautieną, kiaulieną, kiaušinį ir kiaušinio baltymą ir maišykite, kol susimaišys.
  7. Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi.
  8. Mėsą susukite į 1 colio rutuliukus ir išdėliokite ant paruoštos kepimo skardos. Uždenkite plastikine plėvele ir šaldykite mažiausiai 1 valandą.
  9. Kepkite kotletus, kol iškeps, apie 20 minučių.
  10. Padarykite padažą: ištirpinkite sviestą didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  11. Suberkite miltus ir plakite iki vientisos masės.
  12. Supilkite jautienos sultinį ir Worcestershire padažą ir užvirinkite.
  13. Sudėkite grietinėlę ir mėsos kukulius. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir troškinkite, kol padažas sutirštės, maždaug 10 minučių. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
  14. Perkelkite į serviravimo indą; pabarstykite petražolėmis ir patiekite su bruknių uogiene, jei norite.

Papildoma informacija

Porcijos 45
Gaminimo laikas 50 min