Jums reikės
- 1 pkg aktyvios mielės
- 710 ml kopūstai
- 1 kiaušinis
- 0 šaukšteliai maltų pipirų
- 227 g Malta jautiena
- 237 ml pieno
- 1 Valg pieno
- 1 svogūnas
- 0 šaukšteliai druskos
- 1 šaukšteliai druskos
- 2 šaukštai sviesto
- 946 ml nebalintų miltų
- 59 ml cukraus
Instrukcijos
- Į didelį dubenį sudėkite pieną ir sviestą. Mikrobangų krosnelėje 30 sekundžių, kol sviestas ištirps.
- Suberkite cukrų ir plakite, kad ištirptų.
- Plakite mišinį, kol jis atvės iki 100 F. (Daugiau nei 110 F skystis gali sunaikinti mieles.)
- Ant pieno mišinio pabarstykite mieles ir leiskite sustingti 5-10 minučių, kol mielės suminkštės ir ims putoti.
- Išplakite masę ir įmaišykite 2 c miltų.
- Įmuškite kiaušinį ir druską.
- Įmaišykite likusius miltus c po vieną, kol tešla susimaišys. Pasukite tešlą ant stalviršio ir minkykite 10–15 minučių, kol susidarys minkšta, lygi tešla, prireikus įberkite miltų. (Jūsų paruošta tešla turi būti lipni, bet nelipti prie rankų ar minkymo paviršiaus.)
- Iš tešlos suformuokite apvalią formą; sudėkite į riebalais išteptą dubenį, apversdami, kad pasidengtų tešla. Tešlą laisvai uždenkite plastikine plėvele arba drėgnu rankšluosčiu ir padėkite į šiltą, be skersvėjo vietą, kad pakiltų, kol masė padidės dvigubai, maždaug 1 valandą.
- Kol tešla kyla, pasigaminkite įdarą. Didelėje nepridegančioje keptuvėje kepkite mėsą vidutiniškai aukštai, kol beveik iškeps, 5–7 min.
- Iš keptuvės nusausinkite kuo daugiau riebalų, neprarasdami mėsos iš keptuvės. Grąžinkite keptuvę ant ugnies ir suberkite svogūnus. Virkite 2-3 minutes, kol pradės minkštėti.
- Įdėkite kopūstą ir virkite 7-10 minučių, kol kopūstai suminkštės.
- Nukelkite įdarą nuo ugnies ir pagardinkite druska bei pipirais.
- Pakilusią tešlą išmuškite atgal ir pasukite ant darbinio paviršiaus.
- Padalinkite tešlą į 8 rutuliukus (kiekvienas maždaug 3 uncijos). Kiekvieną rutulį išlyginkite iki 4-5 skersmens apskritimo. (Jei tešla atšoka, išlyginkite kiek galite, uždenkite ir leiskite tešlai pailsėti 3–5 min., prieš bandydami plėsti toliau.)
- Ant kiekvieno apskritimo centro uždėkite 2 didelius šaukštus įdaro, palikdami švarius kraštus. Sujunkite kraštus ir suimkite, kad tešla būtų visiškai sandari. Tęskite, kol sunaudosite visą tešlą ir įdarą.
- Bierockus lengvai aptepkite pienu ir kepkite 20-25 min., kol taps auksinės rudos spalvos ir taps tuščiaviduriai.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
170 min