Bowtie vištiena Alfredo

Bowtie vištiena Alfredo

Jums reikės

  • 340 g svorio peteliškės makaronai
  • 4 šaukštai sviesto
  • 177 ml vynas
  • 2 šaukštai petražolės
  • 2 gvazdikėliai česnako
  • 118 ml pusė ir pusė
  • 3 šaukštai riebi grietinėlė
  • 6 porcijos vištienos sultinys
  • 177 ml parmezano drožlių
  • 6 porcijos druskos ir pipirų
  • 2 vištienos krūtinėlės

Instrukcijos

  1. Išvirkite makaronus pagal pakuotės nurodymus.
  2. Nusausinkite ir atidėkite į šalį. Druska ir pipirai iš abiejų pusių vištienos krūtinėlės.
  3. Didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite 2 šaukštus sviesto.
  4. Įdėkite vištienos krūtinėlę ir kepkite iki giliai auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių ir iškepkite viduryje.
  5. Į keptuvę įpilkite dar 2 šaukštus sviesto, o po to – susmulkintą česnaką. Išmaišykite česnaką aplink keptuvę, kad nesudegtų, ir virkite 1 minutę.
  6. Supilkite vyną (arba sultinį), tada leiskite jam burbuliuoti ir sumažinkite 1 1/2–2 minutes.
  7. Įpilkite pusantros, grietinėlės, druskos ir pipirų, nuolat plakdami, kol viskas susimaišys. Leiskite skysčiui įkaisti ir sutirštėti keletą minučių. Jei jis tampa per tirštas, galite jį atskiesti nedideliu kiekiu vištienos sultinio. Kai padažas atrodys gerai, nukelkite nuo ugnies.
  8. Į keptuvę įpilkite parmezano, tada tiesiai ant jo užmeskite karštus makaronus. Šiek tiek pasukite.
  9. Sudėkite vištieną ir toliau plakite, kol viskas susimaišys. Vėlgi, jei jis taps per purus, apšlakstykite trupučiu sultinio (jei reikia keptuvę ant silpnos ugnies). Paragaukite, sureguliuokite prieskonius ir ant viršaus uždėkite maltų petražolių ir papildomo parmezano.

Papildoma informacija

Porcijos 6
Gaminimo laikas 25 min