2023/02/15 Rytų Europos Europos

Bulvės ir sūris Pierogi

Bulvės ir sūris Pierogi

Jums reikės

  • 59 ml rezervuoti karamelizuoti svogūnai
  • 1 kiaušinis
  • 1 kiaušinio trynys
  • 43 g ūkininkų sūris
  • 6 porcijos druskos ir maltų pipirų
  • 3 didelis svogūnai
  • 255 g rusva bulvė
  • 1 Valg druskos
  • 6 porcijos kremas
  • 4 šaukštai sviesto
  • 1 Valg daržovių aliejus
  • 4 šaukštai vandens

Instrukcijos

  1. Paruoškite Pierogi tešlą: sumaišykite miltus ir druską virtuviniu kombainu, kol sumaišysite, maždaug 4 ankštiniai. Įjungus mašiną, maždaug 30 sekundžių lėtai įpilkite visą kiaušinį, kiaušinio trynį ir aliejų per tiekimo vamzdelį, kol mišinys taps panašus į šlapią smėlį. Įjungus mašiną, lėtai įpilkite 4 šaukštus vandens, kol tešla suformuos rutulį. Jei tešla nesulips, įpilkite likusį vandenį po 1 valgomąjį šaukštą, procesorių įjungdami, kol susidarys tešlos rutuliukas (galite nesunaudoti viso vandens).
  2. Tešlą perkelkite ant lengvai miltais pabarstyto stalviršio ir minkykite rankomis, kol ji šiek tiek sutvirtės ir taps lygi, maždaug 2 minutes. Uždenkite plastikine plėvele ir atidėkite atsipalaiduoti bent 15 minučių arba iki 2 valandų.
  3. Pasigaminkite karamelizuotus svogūnus: tuo tarpu ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą 12 colių nelipnioje keptuvėje.
  4. Suberkite svogūnus ir druską ir kepkite, kol labai suminkštės ir gerai apskrus, 15–20 minučių. Išmatuokite ¼ puodelio svogūnų, smulkiai supjaustykite ir pasilikite įdarui. Uždenkite karamelizuotus svogūnus, kad jie būtų šilti.
  5. Paruoškite bulvių ir sūrio įdarą: užpilkite bulves 1 coliu vandens dideliame puode ir įberkite 1 šaukštą druskos. Užvirinkite, tada sumažinkite iki mažos ugnies ir virkite, kol bulvės suminkštės, o šakutę bus galima lengvai įmesti į centrą, 10–12 minučių.
  6. Nusausinkite bulves į kiaurasamtį.
  7. Virš vidutinio dubenėlio pastatykite maisto malūną arba ryžių pjaustytuvą ir įdėkite bulves į dubenį.
  8. Sudėkite karamelizuotus svogūnus. Įmaišykite sūrius ir sviestą, kol susimaišys, ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Prieš užpildydami pierogi, šiek tiek atvėsinkite arba uždenkite plastikine plėvele ir laikykite šaldytuve, kol prireiks, iki 2 dienų.
  9. Surinkite Pierogi: kepimo skardą gausiai pabarstykite miltais; atidėti. Padalinkite tešlą į 2 lygias dalis ir uždenkite plastikine plėvele. Vienu metu dirbdami su 1 tešlos gabalėliu, išvyniokite tešlą ir ant lengvai miltais pabarstyto darbinio paviršiaus iškočiokite į 15 colių apskritimą, maždaug 1/16 colio storio. Naudodami 3 colių apvalią sausainių pjaustyklę, išpjaukite kuo daugiau apskritimų. Atsargiai surinkite tešlos likučius, apvyniokite juos plastikine plėvele ir atidėkite.
  10. Į kiekvieno tešlos rato centrą dėkite po 1 arbatinį šaukštelį įdaro ir pirštu arba konditeriniu teptuku suvilgykite tešlos apskritimo kraštą vandeniu. Tešlą perlenkite per pusę ant įdaro, padarykite pusmėnulio formą. Suspauskite siūlę išilgai krašto, kad pritvirtintumėte. Suspauskite siūlę šakutės dantimis.
  11. Perkelkite į paruoštą kepimo skardą ir uždenkite drėgnu virtuviniu rankšluosčiu. Pakartokite su likusia tešla.
  12. Visas tešlos likučius švelniai sumaišykite į rutulį ir leiskite atsipalaiduoti 5–10 minučių.
  13. Iškočiokite, supjaustykite ir surinkite papildomus pyragus, išmesdami likusius tešlos likučius. PASTABA: rankšluosčiu padengtą Pierogi kepimo skardą galima apvynioti plastikine plėvele ir laikyti šaldytuve iki 4 valandų. Pierogi taip pat gali būti užšaldyta iki 1 mėnesio; visiškai sušalusį pierogi gali būti perkeltas į maišelį su užtrauktuku. Prieš verdant neatšildykite.
  14. Virkite Pierogi: dideliame puode užvirinkite 4 litrus vandens.
  15. Įpilkite 1 šaukštą druskos ir pusę pierogių. Kepkite dažnai maišydami, kol kraštai taps al dente, 5–6 minutes (8–10 minučių, jei sušalę). Naudodami vielinį vorą arba kiaurasamtį, perkelkite pierogi į kiaurasamtį ir atidėkite. Vandenį vėl užvirinkite ir išvirkite likusius pierogius.1
  16. Kol verda antroji pierogi partija, ant vidutinės ir stiprios ugnies ištirpinkite 2 šaukštus sviesto 12 colių nelipnioje keptuvėje.
  17. Nusausinkite ir pakepinkite likusius pierogi, naudodami likusius 2 šaukštus sviesto.
  18. Ant viršaus pabarstykite karamelizuotus svogūnus ir patiekite su grietine.

Papildoma informacija

Porcijos 6
Gaminimo laikas 180 min