Bulvių ir sūrių Pierogis
Jums reikės
- 1 šaukšteliai čiobreliai
- 3 kiaušiniai
- 2 šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
- 828 ml miltai
- 118 ml fontina sūris
- 2 gvazdikėliai česnako
- 2 šaukštai pieno
- 118 ml parmezano sūris
- 5 vidutinis bulvės
- 1 šaukštelis druskos
- 50 porcijos druskos ir pipirų
- 59 ml kremas
- 3 šaukštai sviesto
- 177 ml vandens
- 0 svogūnas
Instrukcijos
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinius, druską ir grietinę. Palaipsniui įpilkite vandens, po kelis šaukštus, tarp kiekvieno įpylimo tešlą. Tešla pagaminama, kai ji susimaišo ir atrodo lygi, bet ne lipni. Tikriausiai nesunaudosite viso vandens – aš kiekvieną kartą naudoju apie 3/4 puodelio. Tešlą suvyniokite į plastiką ir atvėsinkite šaldytuve bent trisdešimčiai minučių, kol ruošite įdarą. Atėjus laikui formuoti pierogį, išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite apie. 1/2 puodelio vienu metu (kad neperdirbtumėte) ant miltais pabarstyto paviršiaus, kol bus apie 1/8? storas.
- Supjaustykite tešlą į apskritimus sausainių formele arba stikline, apversta aukštyn kojomis. Aš paprastai darau savo tešlos apskritimus apie 2,5? skersmens.Dėti apie 1/2 šaukštelio. įdaro kiekvieno tešlos apskritimo centre. Apskritimo viršų užlenkite ant įdaro ir pirštų galiukais suspauskite galus, kad užsandarintumėte pierogi. Man patinka pradėti gnybti tešlą kartu nuo pierogio centro ir eiti link kraštų – tai suteikia daugiau galimybių valdyti kraštą ir padaryti jį šiek tiek šukuotą (kaip nuotraukose). Reikia šiek tiek pasipraktikuoti – nepasiduok! Virkite pierogius verdančiame vandenyje 4 minutes, tada perkelkite į SUPER karštą keptuvę su trupučiu sviesto. Kepkite apie 2 minutes iš kiekvienos pusės arba tol, kol susidarys graži, ruda, traški plutelė. Užpilkite grietinės ir česnako padažu. (YUMM-O). Bulves supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į didelį puodą. Bulves užpilkite vandeniu ir užvirkite. Virkite bulves apie 30 minučių arba tol, kol jas bus galima lengvai sutrinti šakute ar šaukštu.
- Nusausinkite bulves kiaurasamtyje. Grąžinkite puodą ant viryklės.
- Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų.
- Įpilkite česnako, svogūno, druskos, pipirų ir čiobrelių ir pakepinkite, kol svogūnas taps skaidrus, maždaug 4 minutes.
- Nukelkite nuo ugnies. Sudėkite bulves į puodą su česnako/čiobrelių/svogūnų mišiniu.
- Į puodą įpilkite pieno ir sutrinkite bulvių trintuvu.
- Į bulvių mišinį įpilkite fontinos ir parmezano sūrių. Šaukštu arba mentele įmaišykite sūrį į bulves, kol sūris išsilydys ir bulvės taps vientisos.
- Prieš formuodami pierogius leiskite atvėsti bent 30 minučių (aš bulves dažniausiai gaminu dieną prieš ir laikau šaldytuve per naktį – kitą dieną darbo mažiau!) Atėjus laikui formuoti pierogius, išimkite tešlą iš šaldytuvo. ir iškočiokite apie. 1/2 puodelio vienu metu (kad neperdirbtumėte) ant miltais pabarstyto paviršiaus, kol bus apie 1/8? storas.
- Supjaustykite tešlą į apskritimus sausainių formele arba stikline, apversta aukštyn kojomis. Aš paprastai darau savo tešlos apskritimus apie 2,5? skersmens.Dėti apie 1/2 šaukštelio. įdaro kiekvieno tešlos apskritimo centre. Apskritimo viršų užlenkite ant įdaro ir pirštų galiukais suspauskite galus, kad užsandarintumėte pierogi. Man patinka pradėti gnybti tešlą kartu nuo pierogio centro ir eiti link kraštų – tai suteikia daugiau galimybių valdyti kraštą ir padaryti jį šiek tiek šukuotą (kaip nuotraukose). Reikia šiek tiek pasipraktikuoti – nepasiduok! Virkite pierogius verdančiame vandenyje 4 minutes ir tada perkelkite į SUPER karštą keptuvę su trupučiu sviesto (rekomenduoju jį ištirpinti keptuvėje maždaug po 1 arbatinį šaukštelį. Pierogio partija). Kepkite apie 2 minutes iš kiekvienos pusės arba tol, kol susidarys graži, ruda, traški plutelė. Būkite atsargūs, kad neperpildytumėte puodo ar keptuvės – pierogiams turi būti pakankamai vietos virti viename sluoksnyje, kad jie nepriliptų vienas prie kito ir nevirtų skirtingu greičiu. Užpilkite grietinės ir laiškinio česnako padažu. (YUMM-O).
Papildoma informacija
Porcijos
50
Gaminimo laikas
45 min