Bulvių-porų sriuba su Mini Pierogi
Jums reikės
- 1 lauro lapas
- 3 gvazdikėliai česnako
- 118 ml riebi grietinėlė
- 4 porcijos košerinės druskos ir pipirų
- 1 krūva porai
- 946 ml vištienos sultinys
- 1 svogūnas
- 454 g rusvosios bulvės
- 2 gabalas lašinių
- 4 šaukštai sviesto
Instrukcijos
- 12 šaldytų mini pierogi (pusė 1 svaro pakuotės) pjaustytų šviežių česnakų, užpilui
- Ištirpinkite sviestą dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies.
- Sudėkite porus ir svogūną ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės, maždaug 5 minutes.
- Suberkite bulves, česnaką, 1 arbatinį šaukštelį druskos ir keletą maltų pipirų. Kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol gerai apskrus, apie 2 minutes.
- Įpilkite 3 puodelius vandens, vištienos sultinį ir lauro lapą. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį, kad išliktų ant silpnos ugnies. Virkite, kol bulvės labai suminkštės, 15 minučių. Išmeskite lauro lapą. Dirbdami 2 arba 3 partijomis, sutrinkite sriubą trintuvu iki vientisos masės.
- Perkelkite į švarų puodą ir įmaišykite grietinėlę; pagardinti druska ir pipirais. Šiltai laikykite ant silpnos ugnies.
- Tuo tarpu kepkite šoninę nelipnioje keptuvėje ant vidutinės ugnies, maišydami, kol ji taps traški, maždaug 7 minutes.
- Į keptuvę sudėkite pierogi ir kepkite, apversdami iki pusės iki auksinės rudos spalvos ir sušils, maždaug 5 minutes. Kiekvieną sriubos porciją užpilkite pierogi, šonine ir laiškiniais česnakais.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
40 min