2023/02/15 Rytų Europos Europos

Bulvių-porų sriuba su Mini Pierogi

Bulvių-porų sriuba su Mini Pierogi

Jums reikės

  • 1 lauro lapas
  • 3 gvazdikėliai česnako
  • 118 ml riebi grietinėlė
  • 4 porcijos košerinės druskos ir pipirų
  • 1 krūva porai
  • 946 ml vištienos sultinys
  • 1 svogūnas
  • 454 g rusvosios bulvės
  • 2 gabalas lašinių
  • 4 šaukštai sviesto

Instrukcijos

  1. 12 šaldytų mini pierogi (pusė 1 svaro pakuotės) pjaustytų šviežių česnakų, užpilui
  2. Ištirpinkite sviestą dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies.
  3. Sudėkite porus ir svogūną ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės, maždaug 5 minutes.
  4. Suberkite bulves, česnaką, 1 arbatinį šaukštelį druskos ir keletą maltų pipirų. Kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol gerai apskrus, apie 2 minutes.
  5. Įpilkite 3 puodelius vandens, vištienos sultinį ir lauro lapą. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį, kad išliktų ant silpnos ugnies. Virkite, kol bulvės labai suminkštės, 15 minučių. Išmeskite lauro lapą. Dirbdami 2 arba 3 partijomis, sutrinkite sriubą trintuvu iki vientisos masės.
  6. Perkelkite į švarų puodą ir įmaišykite grietinėlę; pagardinti druska ir pipirais. Šiltai laikykite ant silpnos ugnies.
  7. Tuo tarpu kepkite šoninę nelipnioje keptuvėje ant vidutinės ugnies, maišydami, kol ji taps traški, maždaug 7 minutes.
  8. Į keptuvę sudėkite pierogi ir kepkite, apversdami iki pusės iki auksinės rudos spalvos ir sušils, maždaug 5 minutes. Kiekvieną sriubos porciją užpilkite pierogi, šonine ir laiškiniais česnakais.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 40 min