2023/02/15 Rytų Europos Europos

Bulvių-sūrio Pierogi su raugintais kopūstais

Bulvių-sūrio Pierogi su raugintais kopūstais

Jums reikės

  • 2 didelis kiaušiniai
  • 591 ml miltai
  • 12 porcijos petražolės
  • 118 ml varškės
  • 79 ml alyvuogių aliejus
  • 2 šaukšteliai alyvuogių aliejus
  • 5 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 1 šaukšteliai pipirų
  • 454 g rusvosios bulvės
  • 1 šaukšteliai druskos
  • 2 šaukšteliai druskos
  • 473 ml raugintų kopūstų
  • 118 ml aštrus čederio sūris
  • 237 ml šiltas vanduo
  • 5 šaukštai vandens
  • 591 ml konditerijos miltai

Instrukcijos

  1. Dideliame dubenyje išplakite viso grūdo miltus, universalius miltus ir 2 arbatinius šaukštelius druskos.
  2. Nedideliame dubenyje išplakite 1/3 puodelio aliejaus ir kiaušinius.
  3. Sudėkite į sausus ingredientus kartu su 1 stikline šilto vandens ir išmaišykite, kad susimaišytų.
  4. Sudėkite bulves į didelį puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite ir virkite, kol labai suminkštės, 15–17 minučių. Tuo tarpu didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 1/2 arbatinio šaukštelio aliejaus.
  5. Įdėkite svogūną ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės ir pradės ruduoti, maždaug 5 minutes. Kai bulvės iškeps, gerai nusausinkite ir grąžinkite į keptuvę. Bulves sutrinkite su varške, tada įmaišykite svogūną, raugintus kopūstus, čederį, 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir pipirų. Pierogių paruošimas: užvirkite didelį puodą vandens. 1 didelę kepimo skardą padenkite kepimo purškalu; vieta šalia viryklės. Labai dosniai pabarstykite miltais dar 2 dideles kepimo skardas.
  6. Prie savo darbo vietos padėkite nedidelį dubenį su vandeniu ir pierogi įdarą.
  7. Ant gerai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite vieną tešlos diską iki maždaug 1/16 colio storio (maždaug 16 x 20 colių ovalo formos). Naudodami 3 1/2 colio apvalią pjaustyklę, išpjaukite tešlą. Tešlos likučius uždenkite švariu virtuviniu rankšluosčiu. Sudrėkinkite kiekvieno rato kraštus vandeniu.
  8. Į kiekvieno rato centrą įdėkite lygų šaukštą įdaro. Tešlą užlenkite ant įdaro ir užspauskite kraštus (pierogi bus labai soti); suspauskite šakute, kad visiškai užsandarintumėte.
  9. Dėkite ant miltais pabarstytos kepimo skardos. Pakartokite šį procesą su dviem likusiais tešlos diskais. Tada pakartokite su tešlos gabalėliais, perkočiokite juos, kiek reikia, kad užtektų pierogių, kad sunaudotų visas įdaras (iš viso 48–50). Išmeskite likusią tešlą. Virkite pierogius 5 porcijomis verdančiame vandenyje, kol jie pakils į viršų.
  10. Su kiaurasamčiu perkelkite į kepimo skardą, padengtą kepimo purkštuvu, prieš perkeldami iš šaukšto leiskite vandeniui nutekėti. Įkaitinkite orkaitę iki 200 F.
  11. Didelėje nepridegančioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite po 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir vandens.
  12. Į keptuvę įpilkite dar 8–10 pierogių, įlašinkite po 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir vandens ir pakratykite keptuvę, kad pierogiai atsipalaiduotų. Kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus; jei reikia, sumažinkite šilumą, kad neperdegtų. Pakartokite su likusiais pierogiais, aliejumi ir vandeniu.
  13. Jei norite, patiekite pabarstę petražolėmis.

Papildoma informacija

Porcijos 12
Gaminimo laikas 180 min