Caprese česnakų duona
Jums reikės
- 118 ml balzamiko acto
- 1 kepalas ciabatta duona
- 79 ml bazilikas
- 340 g mocarela sūris
- 3 gvazdikėliai česnako
- 8 porcijos druskos ir pipirų
- 4 šaukštai sviesto
- 2 vidutinis pomidorai
Instrukcijos
- Abi batono puses dėkite ant didelės kepimo skardos nupjauta puse į viršų.
- Nedideliame dubenyje sumaišykite sviestą su česnaku ir tolygiai paskleiskite ant duonos puselių.
- Ant duonos viršaus uždėkite mocarelos sūrio riekeles, įsitikinkite, kad sūris visiškai padengia duoną.
- Kepkite duoną 12-15 minučių arba kol sūris išsilydys.
- Kol duona yra orkaitėje, sumažinkite balzamiko kiekį.
- Į nedidelį puodą supilkite balzamiko actą. Actą užvirinkite, sumažinkite ugnį iki minimumo ir retkarčiais pamaišydami troškinkite, kol masė sumažės maždaug perpus. Tai turėtų trukti tik apie 5–7 minutes. Atidėti.
- Išimkite duoną iš orkaitės. Ant duonos viršaus pabarstykite pomidorų griežinėliais. Pagardinkite druska ir pipirais, pagal skonį.
- Suberkite šviežią baziliką ir apšlakstykite balzamiko reduktoriumi.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
20 min