Caprese česnakų duona

Caprese česnakų duona

Jums reikės

  • 118 ml balzamiko acto
  • 1 kepalas ciabatta duona
  • 79 ml bazilikas
  • 340 g mocarela sūris
  • 3 gvazdikėliai česnako
  • 8 porcijos druskos ir pipirų
  • 4 šaukštai sviesto
  • 2 vidutinis pomidorai

Instrukcijos

  1. Abi batono puses dėkite ant didelės kepimo skardos nupjauta puse į viršų.
  2. Nedideliame dubenyje sumaišykite sviestą su česnaku ir tolygiai paskleiskite ant duonos puselių.
  3. Ant duonos viršaus uždėkite mocarelos sūrio riekeles, įsitikinkite, kad sūris visiškai padengia duoną.
  4. Kepkite duoną 12-15 minučių arba kol sūris išsilydys.
  5. Kol duona yra orkaitėje, sumažinkite balzamiko kiekį.
  6. Į nedidelį puodą supilkite balzamiko actą. Actą užvirinkite, sumažinkite ugnį iki minimumo ir retkarčiais pamaišydami troškinkite, kol masė sumažės maždaug perpus. Tai turėtų trukti tik apie 5–7 minutes. Atidėti.
  7. Išimkite duoną iš orkaitės. Ant duonos viršaus pabarstykite pomidorų griežinėliais. Pagardinkite druska ir pipirais, pagal skonį.
  8. Suberkite šviežią baziliką ir apšlakstykite balzamiko reduktoriumi.

Papildoma informacija

Porcijos 8
Gaminimo laikas 20 min