Caprese makaronų salotos

Caprese makaronų salotos

Jums reikės

  • 0 šaukšteliai pipirų
  • 2 šaukštai kaparėliai
  • 1 tšk vyšniniai pomidorai
  • 118 ml pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
  • 946 ml baziliko lapai
  • 454 g fusilli makaronai
  • 227 g mocarelos rutuliukai
  • 0 šaukšteliai pipirų dribsniai
  • 1 šaukštelis jūros druska
  • 1 askaloniniai česnakai
  • 118 ml balzamiko acto

Instrukcijos

  1. Didelį puodą pasūdyto vandens užvirinkite. Blanširuokite baziliko lapus verdančiame vandenyje 30 sekundžių arba tol, kol jie taps ryškiai žali.
  2. Perkelkite į ledinio vandens vonią su kiaurasamčiu, kad sustabdytumėte virimą, tada nusausinkite ir išspauskite skysčio perteklių. Virkite makaronus pagal pakuotės nurodymus, kol jie taps al dente.
  3. Nusausinkite ir perkelkite į didelį dubenį, kad atvėstų. Virtuvinio kombaino arba trintuvo dubenyje sumaišykite blanširuotus baziliko lapelius, alyvuogių aliejų, actą, askaloninius česnakus, druską, pipirų dribsnius ir juoduosius pipirus ir plakite iki vientisos masės ir labai smulkiai supjaustykite.
  4. Užpilkite padažu ant makaronų ir maišykite, kol pasidarys tolygiai padengtas.
  5. Sudėkite mocarelą, pomidorus ir kaparėlius ir sumaišykite. Šaldykite, kol paruošite patiekti. Uždengtos šaldytuve salotos išsilaikys iki 3 dienų, nors bazilikas po pirmos dienos pradės šiek tiek keisti spalvą.

Papildoma informacija

Porcijos 6
Gaminimo laikas 25 min