Citrinų bazilikų krevečių risotto

Citrinų bazilikų krevečių risotto

Jums reikės

  • 473 ml arborio ryžiai
  • 18 baziliko lapai
  • 1 šaukštelis pipirų
  • 2 šaukštai sviesto
  • 237 ml vynas
  • 4 gvazdikėliai česnako
  • 2 šaukštai riebi grietinėlė
  • 1 citrinos žievelės
  • 1 svogūnas
  • 12 porcijos parmezano sūris
  • 1 šaukšteliai druskos
  • 680 g krevetės
  • 1 l daržovių sultinys

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite sviestą didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies.
  2. Sudėkite krevetes vienu sluoksniu ir kepkite iš abiejų pusių, kol vidurys taps nepermatomas, maždaug 3 minutes.
  3. Nuimkite ant pjaustymo lentos ir stambiai supjaustykite. Atidėkite į šalį. Grąžinkite keptuvę ant viryklės (jos neplaukite) ir sudėkite svogūną bei česnaką. Išmaišykite ir virkite 2–3 minutes arba tol, kol svogūnas taps skaidrus. Sumažinkite šilumą iki vidutinės-žemos.
  4. Į keptuvę įpilkite sausų Arborio ryžių ir keletą minučių maišykite, kad nesudegtumėte.
  5. Supilkite vyną ir švelniai išmaišykite, kad ryžiai sugertų skystį. Kai vynas susigers, pradėkite pilti šilto sultinio po 1/2 puodelio į 1 puodelį vienu metu, kad ryžiai išvirtų ir kiekvieną kartą sugertų skystį. Retkarčiais pamaišykite, o įpildami sultinio įberkite druskos ir pipirų. Sugėrę 4 puodelius sultinio, paragaukite ryžių. Jis turėtų būti šiek tiek skanus, bet jei atrodo, kad jis nepakankamai iškepęs, įpilkite papildomo sultinio ir virkite, kol jis susigers, kol rizotas bus tobulas. Nulupkite citrinos žievelę ir sultis, o žievelę ir sultis įpilkite į rizotą iki virimo pabaigos. Įmaišykite riebią grietinėlę, baziliką ir nedelsdami patiekite su papildoma citrinos žievele ir parmezano sūriu.

Papildoma informacija

Porcijos 12
Gaminimo laikas 35 min