Copycat švediški mėsos kukuliai

Copycat švediški mėsos kukuliai

Jums reikės

  • 946 ml jautienos sultinys
  • 1 šaukšteliai pipirų
  • 2 didelis kiaušinių tryniai
  • 79 ml miltai
  • 0 šaukšteliai maltų kvapiųjų pipirų
  • 454 g Malta jautiena
  • 0 šaukšteliai sumaltas muskato riešutas
  • 454 g malta kiauliena
  • 1 šaukštelis košerinė druska
  • 59 ml pieno
  • 1 mažas svogūnas
  • 2 šaukštai petražolės
  • 177 ml kremas
  • 28 g sviesto
  • 2 gabalas duona

Instrukcijos

  1. Duoną ir pieną sudėkite į stovo maišytuvo dubenį su mentelės priedu.
  2. Palikite, kol duona sugers pieną, apie 5 minutes. Tuo tarpu didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto. Kai įkaista, sudėkite svogūną ir kepkite, kol suminkštės, maždaug 4 minutes.
  3. Į duoną ir pieną suberkite atvėsintą svogūną, jautieną, kiaulieną, kiaušinių trynius, kvapiuosius pipirus, muskato riešutą, druską ir pipirus. Plakite vidutiniu greičiu, kol gerai susimaišys, 1–2 minutes. Vidutinio dydžio spyruokliniu kaušeliu iš mišinio suformuokite 1 1/2 šaukšto dydžio rutuliukus.
  4. Susukite rutuliukus tarp delnų, kad jie būtų lygūs, sudrėkinkite rankas, jei mišinys limpa. Keptuvę švariai nuvalykite popieriniu rankšluosčiu.
  5. Likusius 2 šaukštus sviesto pakaitinkite ant vidutinės ugnies.
  6. Sudėkite pusę kotletų ir kepkite, retkarčiais apversdami, kol paruduos iš visų pusių ir beveik iškeps, 8–10 minučių.
  7. Perkelkite į indą ir pakartokite su likusiais kotletais. Sumažinkite ugnį ir suberkite miltus į keptuvės lašinukus.
  8. Plakite, kol lengvai apskrus, maždaug 1–2 minutes. Lėtai supilkite jautienos sultinį, nuolat plakdami. Virkite toliau ir plakite, kol mišinys sutirštės ir bus be gumuliukų, maždaug 5 minutes. Įmaišykite grietinę ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite kotletus atgal į padažą ir troškinkite, kol iškeps, maždaug 5–10 minučių.
  9. Prieš patiekdami pabarstykite petražolėmis.

Papildoma informacija

Porcijos 6
Gaminimo laikas 50 min