Coq Au Vin
Jums reikės
- 113 g lašinių
- 227 g morkos
- 1 kg vištiena
- 237 ml vištienos sultinys
- 59 ml konjako
- 227 g cremini grybai
- 2 šaukštai miltai
- 1 šaukštelis česnako
- 3 porcijos košerinės druskos ir pipirų
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 227 g svogūnai
- 10 čiobrelių šakelių
- 2 šaukštai sviesto
- 375 ml vynas, pavyzdžiui, bordo
- 1 svogūnas
Instrukcijos
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje olandiškoje orkaitėje.
- Įdėkite šoninę ir virkite ant vidutinės ugnies 8–10 minučių, kol švelniai apskrus.
- Šoninę kiaurasamčiu išimkite į lėkštę.
- Tuo tarpu vištieną išdėliokite ant popierinio rankšluosčio ir nusausinkite. Vištieną iš abiejų pusių gausiai pabarstykite druska ir pipirais. Išėmę šoninę, vištienos gabalėlius pakepinkite porcijomis vienu sluoksniu maždaug 5 minutes, tolygiai apskrusdami.
- Išimkite vištieną į lėkštę su šonine ir toliau kepkite, kol visa vištiena iškeps. Atidėti.
- Į keptuvę suberkite morkas, svogūnus, 2 arbatinius šaukštelius druskos ir 1 arbatinį šaukštelį pipirų ir kepkite ant vidutinės ugnies 10–12 minučių retkarčiais pamaišydami, kol svogūnai lengvai paruduos.
- Sudėkite česnaką ir kepkite dar 1 minutę.
- Įpilkite konjako ir į puodą sudėkite šoninę, vištieną ir visas lėkštėje susikaupusias sultis.
- Įpilkite vyno, vištienos sultinio ir čiobrelių ir užvirinkite. Puodą uždenkite sandariu dangčiu ir pašaukite į orkaitę 30–40 minučių, kol vištiena taps nerožinė.
- Sutrinkite 1 šaukštą sviesto ir miltus ir įmaišykite į troškinį.
- Sudėkite šaldytus svogūnus. Į vidutinę keptuvę įpilkite likusį 1 šaukštą sviesto ir kepkite grybus ant vidutinės-mažos ugnies 5–10 minučių, kol paruduos.
- Pridėti į troškinį. Troškinį užvirinkite ir virkite dar 10 minučių. Pagardinkite pagal skonį.
Papildoma informacija
Porcijos
3
Gaminimo laikas
90 min