Coq Au Vin

Coq Au Vin

Jums reikės

  • 113 g lašinių
  • 227 g morkos
  • 1 kg vištiena
  • 237 ml vištienos sultinys
  • 59 ml konjako
  • 227 g cremini grybai
  • 2 šaukštai miltai
  • 1 šaukštelis česnako
  • 3 porcijos košerinės druskos ir pipirų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 227 g svogūnai
  • 10 čiobrelių šakelių
  • 2 šaukštai sviesto
  • 375 ml vynas, pavyzdžiui, bordo
  • 1 svogūnas

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje olandiškoje orkaitėje.
  2. Įdėkite šoninę ir virkite ant vidutinės ugnies 8–10 minučių, kol švelniai apskrus.
  3. Šoninę kiaurasamčiu išimkite į lėkštę.
  4. Tuo tarpu vištieną išdėliokite ant popierinio rankšluosčio ir nusausinkite. Vištieną iš abiejų pusių gausiai pabarstykite druska ir pipirais. Išėmę šoninę, vištienos gabalėlius pakepinkite porcijomis vienu sluoksniu maždaug 5 minutes, tolygiai apskrusdami.
  5. Išimkite vištieną į lėkštę su šonine ir toliau kepkite, kol visa vištiena iškeps. Atidėti.
  6. Į keptuvę suberkite morkas, svogūnus, 2 arbatinius šaukštelius druskos ir 1 arbatinį šaukštelį pipirų ir kepkite ant vidutinės ugnies 10–12 minučių retkarčiais pamaišydami, kol svogūnai lengvai paruduos.
  7. Sudėkite česnaką ir kepkite dar 1 minutę.
  8. Įpilkite konjako ir į puodą sudėkite šoninę, vištieną ir visas lėkštėje susikaupusias sultis.
  9. Įpilkite vyno, vištienos sultinio ir čiobrelių ir užvirinkite. Puodą uždenkite sandariu dangčiu ir pašaukite į orkaitę 30–40 minučių, kol vištiena taps nerožinė.
  10. Sutrinkite 1 šaukštą sviesto ir miltus ir įmaišykite į troškinį.
  11. Sudėkite šaldytus svogūnus. Į vidutinę keptuvę įpilkite likusį 1 šaukštą sviesto ir kepkite grybus ant vidutinės-mažos ugnies 5–10 minučių, kol paruduos.
  12. Pridėti į troškinį. Troškinį užvirinkite ir virkite dar 10 minučių. Pagardinkite pagal skonį.

Papildoma informacija

Porcijos 3
Gaminimo laikas 90 min