Crepes su plakta Meyer citrina Ricotta
Jums reikės
- 79 ml universalūs miltai
- 1 šaukštelis skaidraus sviesto
- 1 kiaušinio trynys
- 59 ml riebi grietinėlė
- 1 šaukšteliai citrinos sulčių
- 0 šaukšteliai citrinos žievelės
- 1 Valg cukraus pudra
- 1 žiupsnelis druskos
- 118 ml pieno rikotos sūris
- 2 kiaušiniai
- 177 ml pieno
Instrukcijos
- Vidutiniame dubenyje išplakite miltus, druską ir citrinos žievelę.
- Įmuškite kiaušinius ir kiaušinio trynį ir išplakite iki vientisos masės. Lėtai supilkite pieną, nuolat plakdami, kol visi ingredientai susimaišys.
- Supilkite ištirpintą skaidrų sviestą. Uždenkite dubenį plastikine plėvele ir tešlą padėkite į šaldytuvą bent 30 minučių (arba per naktį arba likus 48 valandoms iki patiekalo ruošimo). Paruoškite išplaktą Meyer Citrinų rikotos užpilas (žr. žemiau).
- Mini virtuvės kombaino dubenyje sumaišykite rikotą, žievelę, citrinos sultis ir cukraus pudrą. Apdorokite 10–15 sekundžių, kol masė taps lygi. Atidėkite į šalį. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę, kol pasieks minkštas smailes. Sumaišykite plaktą grietinėlę ir rikotos mišinį. Atidėkite į šalį. Surinkimas: Kiekvieną šiltą krepinio sluoksnį pabarstykite cukraus pudra ir lengvai apšlakstykite citrinos sultimis.
- Laisvai susukite. Ant viršaus uždėkite šlakelį plaktos Meyer citrininės rikotos.
- Papuoškite papildoma žievele ir cukraus pudra, kaip norite.
- Patiekite su citrinos griežinėliais.
Papildoma informacija
Porcijos
2
Gaminimo laikas
40 min