Crepes su plakta Meyer citrina Ricotta

Crepes su plakta Meyer citrina Ricotta

Jums reikės

  • 79 ml universalūs miltai
  • 1 šaukštelis skaidraus sviesto
  • 1 kiaušinio trynys
  • 59 ml riebi grietinėlė
  • 1 šaukšteliai citrinos sulčių
  • 0 šaukšteliai citrinos žievelės
  • 1 Valg cukraus pudra
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 118 ml pieno rikotos sūris
  • 2 kiaušiniai
  • 177 ml pieno

Instrukcijos

  1. Vidutiniame dubenyje išplakite miltus, druską ir citrinos žievelę.
  2. Įmuškite kiaušinius ir kiaušinio trynį ir išplakite iki vientisos masės. Lėtai supilkite pieną, nuolat plakdami, kol visi ingredientai susimaišys.
  3. Supilkite ištirpintą skaidrų sviestą. Uždenkite dubenį plastikine plėvele ir tešlą padėkite į šaldytuvą bent 30 minučių (arba per naktį arba likus 48 valandoms iki patiekalo ruošimo). Paruoškite išplaktą Meyer Citrinų rikotos užpilas (žr. žemiau).
  4. Mini virtuvės kombaino dubenyje sumaišykite rikotą, žievelę, citrinos sultis ir cukraus pudrą. Apdorokite 10–15 sekundžių, kol masė taps lygi. Atidėkite į šalį. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę, kol pasieks minkštas smailes. Sumaišykite plaktą grietinėlę ir rikotos mišinį. Atidėkite į šalį. Surinkimas: Kiekvieną šiltą krepinio sluoksnį pabarstykite cukraus pudra ir lengvai apšlakstykite citrinos sultimis.
  5. Laisvai susukite. Ant viršaus uždėkite šlakelį plaktos Meyer citrininės rikotos.
  6. Papuoškite papildoma žievele ir cukraus pudra, kaip norite.
  7. Patiekite su citrinos griežinėliais.

Papildoma informacija

Porcijos 2
Gaminimo laikas 40 min