Cukinijų, kukurūzų ir pomidorų kišas be plutos su feta
Jums reikės
- 473 ml cukinijos
- 473 ml skvošas
- 8 porcijos rupios druskos
- 1 Valg alyvuogių aliejus
- 237 ml askaloniniai česnakai
- 79 ml paprikos
- 3 gvazdikėliai česnako
- 8 porcijos maltų pipirų
- 237 ml kukurūzų burbuolės
- 158 ml romų pomidorai
- 1 Valg petražolės
- 1 Valg bazilikas
- 1 Valg Žirniai
- 1 šaukštelis krapai
- 237 ml fetos sūris
- 8 porcijos sviesto
- 3 kiaušiniai
- 177 ml riebi grietinėlė
- 177 ml pieno
- 2 šaukštai parmezano
Instrukcijos
- Dvi valandas anksčiau cukiniją ir geltonąjį moliūgą išmeskite į didelį kiaurasamtį, pastatytą virš dubens su arbatiniu šaukšteliu rupios druskos arba arbatiniu šaukšteliu smulkios/valgomosios druskos, kad nutekėtų vandens perteklius. Uždenkite ir šaldykite 2-6 valandas.
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės-mažos ugnies įkaitinkite aliejų ir dažnai maišydami pakepinkite askaloninius česnakus, pipirus ir česnaką 5 minutes. Lengvai pagardinkite druska ir pipirais. Išjunkite ugnį ir sudėkite moliūgą, kukurūzus, pomidorus, visas žoleles ir fetą. Gerai išmeskite. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
- Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių F. Ištepkite sviestu 11x8 troškinimo indą arba gilią pyrago formą.
- Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, išplakite grietinėlę ir nenugriebtą pieną, kol gerai susimaišys.
- Supilkite daržovių mišinį į paruoštą indą ir tolygiai paskirstykite.
- Pieno mišinį lėtai užpilkite ant viso viršaus.
- Pabarstykite parmezano sūriu.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
70 min