Geriausi švediški mėsos kukuliai
Jums reikės
- 355 ml duonos trupiniai
- 397 g jautienos sultinys
- 118 ml kavos
- 6 porcijos kiaušinių makaronai
- 1 kiaušinis
- 3 šaukštai miltai
- 59 ml petražolės
- 227 g Malta jautiena
- 0 šaukšteliai malto imbiero
- 1 šaukštelis sumaltas muskato riešutas
- 237 ml pusantro grietinėlės
- 79 ml svogūnas
- 1 šaukštelis druskos
Instrukcijos
- Dideliame dubenyje sumaišykite duonos trupinius ir grietinėlę; leiskite pastovėti 5 minutes. Įmaišykite kiaušinį, svogūną, petražoles, druską, muskato riešutą ir imbierą. Mėsą sutrinkite ant mišinio ir gerai išmaišykite.
- Sudėkite kotletus ant riebalais išteptos grotelės į negilią kepimo skardą.
- Perkelkite kotletus į riebalais išteptą 11 colių. x 7 colių. kepimo indas. Į nedidelį puodą susmulkinkite keptuvės lašelius; maišykite miltus, kol susimaišys. Palaipsniui įmaišykite sultinį ir kavą. Užvirinkite; virkite ir maišykite 2 minutes arba kol sutirštės.
- Supilkite ant mėsos kukulių.
- Jei norite, patiekite su makaronais.
Papildoma informacija
Porcijos
6
Gaminimo laikas
80 min