GERIAUSIA žiedinių kopūstų plutos pica! - valgykite puikiai

GERIAUSIA žiedinių kopūstų plutos pica! - valgykite puikiai

Jums reikės

  • 1 Valg pasirinktinai migdolų miltai
  • 1 šaukšteliai bazilikas
  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukšteliai česnako milteliai
  • 0 šaukšteliai košerinė druska
  • 59 ml mocarela sūris
  • 1 šaukšteliai raudonėlio
  • 59 ml parmezano sūris
  • 1 galva žiediniai kopūstai – apdorojus turėtų gautis 2–3 puodeliai
  • 3 pasirinktinai pipirų kokteiliai

Instrukcijos

  1. Norimas padažo, sūrio užpilui ir kitų priedų kiekis.
  2. Įdėkite picos akmenį į orkaitę arba kepimo skardą, jei neturite picos akmens. Įkaitinkite orkaitę iki 450 laipsnių. Ant pjaustymo lentos uždėkite didelį gabalėlį pergamentinio popieriaus ir apipurkškite jį nepridegančiu kepimo aliejumi. Nuplaukite ir gerai nusausinkite nedidelę žiedinio kopūsto galvutę. Nepirkite vienos jūsų galvos dydžio, nebent planuojate gaminti 2 picas.
  3. Nupjaukite žiedynus, stiebo daug nereikia. Tiesiog laikykitės gėlių. Maišykite virtuvės kombainą maždaug 30 sekundžių, kol pasidarys sniego pudra, pavyzdžiui, žiediniai kopūstai. Žiūrėkite aukščiau esančią nuotrauką. Turėtumėte gauti 2–3 puodelius žiedinių kopūstų „sniego“.
  4. Įdėkite žiedinį kopūstą į mikrobangų krosnelėje saugų dubenį ir uždenkite. Mikrobangų krosnelėje 4 minutes. Išvirtą žiedinį kopūstą išmeskite ant švaraus rankšluosčio ir leiskite šiek tiek atvėsti, prieš bandydami atlikti kitą veiksmą. Kai žiediniai kopūstai pakankamai atvės, kad galėtumėte juos apdoroti, suvyniokite jį į indų rankšluostį ir išgręžkite iš jo. Norisi išspausti kuo daugiau vandens. Tai užtikrins, kad vietoj trapios netvarkos gausite kramtomąją picą, panašią į plutą. Į dubenį supilkite žiedinius kopūstus. Dabar įpilkite 1/4 puodelio parmezano sūrio, 1/4 puodelio mocarelos sūrio, 1/4 arbatinio šaukštelio košerinės druskos, 1/2 šaukštelio džiovinto baziliko (prieš pridėdami dar labiau sutrinkite lapus tarp pirštų), 1/2 šaukštelio džiovinto raudonėlio ( prieš pridėdami dar labiau sutrinkite lapus tarp pirštų), 1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių (ne česnako druskos) ir, jei norite, žiupsnelį raudonųjų pipirų. Taip pat įdėjau 1 valgomąjį šaukštą migdolų miltų, nes mano žiediniai kopūstai davė daugiau nei 2 puodelius žiedinio sniego. Tai neprivaloma ir aš nedėčiau migdolų miltų, jei turite arčiau 3 puodelius žiedinio sniego. Dabar įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Geriausiai veikia rankos. Sumaišę rankomis suformuokite tešlą į plutą ant aliejumi patepto pergamentinio popieriaus. Kruopščiai nuglauskite, norite, kad jis būtų gražiai ir tvirtai suformuotas. Nedarykite jo per storo ar plono. Naudodami pjaustymo lentą, pergamentinį popierių uždėkite ant karšto picos akmens arba kepimo skardos orkaitėje.
  5. Įpilkite kiek norite padažo, sūrio ir priedų. Išmatavimų aš nepateiksiu. Turėtumėte žinoti, kaip jums patinka pica – taigi pirmyn! Įdėkite pergamentą su picos viršūne atgal į karštą orkaitę ir kepkite dar 5–7 minutes, kol sūris išsilydys, taps burbuliukais ir šiek tiek auksinės spalvos. Išbandykite savo kantrybę ir leiskite jam atvėsti minutę ar dvi. Turbūt arčiau dviejų. Tada picos pjaustytuvu ir mentele patiekite skanią begrūdės žiedinių kopūstų picą!

Papildoma informacija

Porcijos 1
Gaminimo laikas 45 min