2023/02/15 Rytų Europos Europos

Geriausias jautienos stroganovas

Geriausias jautienos stroganovas

Jums reikės

  • 1 šaukšteliai bazilikas
  • 680 g jautiena
  • 355 ml jautienos sultinys
  • 2 šaukštai sviesto
  • 2 šaukštai miltai
  • 1 Valg kečupas
  • 355 ml grybai
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 1 svogūnas
  • 1 šaukšteliai paprika
  • 4 šaukštai kremas
  • 3 šaukštai baltas vynas

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies, kol įkais. Pusę jautienos trumpai pakepinkite ½ šaukšto aliejaus, kad apskrus.
  2. Iš keptuvės išimkite jautieną ir visas sultis į dubenį. Pakartokite su ½ šaukšto alyvuogių aliejaus ir likusia jautiena. Į tą pačią keptuvę įpilkite dar 1 šaukštą aliejaus ir pakepinkite svogūnus bei grybus, kol suminkštės.
  3. Išimkite į dubenį su jautiena. Ištirpinkite 2 šaukštus sviesto.
  4. Suberkite 2 šaukštus miltų ir maišydami virkite 2 minutes.
  5. Į sviesto-miltų mišinį supilkite jautienos sultinį ir lėtai plakite, kad nesusidarytų gumuliukų.
  6. Įpilkite kečupo, paprikos ir baziliko. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių.
  7. Į padažą sudėkite mėsą, grybus ir svogūnus ir troškinkite dar 15 minučių.
  8. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite vyną bei grietinę.
  9. Patiekite ant makaronų.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 45 min