Geriausias jautienos stroganovas
Jums reikės
- 1 šaukšteliai bazilikas
- 680 g jautiena
- 355 ml jautienos sultinys
- 2 šaukštai sviesto
- 2 šaukštai miltai
- 1 Valg kečupas
- 355 ml grybai
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 1 svogūnas
- 1 šaukšteliai paprika
- 4 šaukštai kremas
- 3 šaukštai baltas vynas
Instrukcijos
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies, kol įkais. Pusę jautienos trumpai pakepinkite ½ šaukšto aliejaus, kad apskrus.
- Iš keptuvės išimkite jautieną ir visas sultis į dubenį. Pakartokite su ½ šaukšto alyvuogių aliejaus ir likusia jautiena. Į tą pačią keptuvę įpilkite dar 1 šaukštą aliejaus ir pakepinkite svogūnus bei grybus, kol suminkštės.
- Išimkite į dubenį su jautiena. Ištirpinkite 2 šaukštus sviesto.
- Suberkite 2 šaukštus miltų ir maišydami virkite 2 minutes.
- Į sviesto-miltų mišinį supilkite jautienos sultinį ir lėtai plakite, kad nesusidarytų gumuliukų.
- Įpilkite kečupo, paprikos ir baziliko. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių.
- Į padažą sudėkite mėsą, grybus ir svogūnus ir troškinkite dar 15 minučių.
- Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite vyną bei grietinę.
- Patiekite ant makaronų.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
45 min