Geriausias prancūziškas šilko pyragas

Geriausias prancūziškas šilko pyragas

Jums reikės

  • 4 didelis kiaušiniai
  • 1 šaukšteliai espreso granulės
  • 20 oreo sausainiai
  • 8 porcijos pluta
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 355 ml kepinio cukraus
  • 237 ml sviesto
  • 170 g šokolado
  • 1 šaukštelis Vanilės ekstraktas
  • 227 g plaktas užpilas

Instrukcijos

  1. Pluta – įkaitinkite orkaitę iki 350 F ir apipurkškite 9 colių pyrago lėkštės norų kepimo purškiklį; atidėti.
  2. Į virtuvinio kombaino indą įpilkite Oreos ir sutrinkite iki smulkiai sumaltos 1–2 minutes dideliu galingumu; atidėti. Mažame dubenyje, tinkančiam naudoti mikrobangų krosnelėje, ištirpinkite sviestą maždaug 1 minutę dideliu galingumu.
  3. Į virtuvinio kombaino indelį supilkite ištirpintą sviestą ir trinkite, kol įsimaišys, maždaug 30 sekundžių. Išverskite trupinius į paruoštą pyrago formą ir pirštais kietai supakuokite mišinį, kad susidarytų plutelė, būtinai uždenkite pyrago indo šonus.
  4. Padėkite ant grotelių, kad atvėstų. Įdaras - Vidutinėje mikrobangų krosnelėje tinkamame dubenyje ištirpinkite šokoladą maždaug 1–2 minutes dideliu galingumu. Sustabdykite po 1 minutės, kad patikrintumėte ir išmaišykite.
  5. Kaitinkite 15 sekundžių žingsniais, kol šokoladas taps vientisas; atidėkite atvėsti. Į stovo maišytuvo dubenį su mentelės priedu supilkite sviestą, cukrų ir plakite dideliu galingumu iki labai šviesios ir purios masės, maždaug 5 minutes, prireikus sustodami, kad nugramdytų dubens šonus.
  6. Mišinys turi būti labai blyškus, beveik baltas; kuo lengvesnis ir puresnis, tuo geriau užtikrinti, kad cukrus gerai ištirptų ir visiškai įsimaišytų.
  7. Įpilkite vanilės, espreso granulių, pasirinktinai druskos, atvėsintą šokoladą ir plakite dideliu galingumu, kol susimaišys ir mišinys taps purus, maždaug 3–4 minutes. Sustokite, nubraukite dubenėlio šonus, nuimkite mentelės priedą, perjunkite į plakimo priedą, įmuškite 1 kiaušinį ir plakite 5 minutes dideliu galingumu. Sustokite, nubraukite dubenėlio šonus, įmuškite antrą kiaušinį, plakite 5 minutes dideliu galingumu. Pakartokite procesą su likusiais kiaušiniais. Kiaušiniai dedami po vieną, 5 minučių intervalu, iš viso 20 minučių aktyvaus plakimo laiko. Po 20 minučių įsitikinkite, kad jūsų mišinys yra lygus, šilkinis, purus, be jokių grūdėtumo pėdsakų. Tęskite plakimą, kol būsite patenkinti glotnumu, nes toks bus jūsų pyrago skonis. Išverskite mišinį į plutą, mentele lengvai išlyginkite viršų. Uždenkite plastikine plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms (geriau per naktį), kad pyragas visiškai sustingtų. Užpilas -
  8. Įdėkite plaktą užpilą/grietinėlę, lengvai išlyginkite mentele. Vizualiniam patrauklumui palikau 1 colio paraštę, kad galėtumėte matyti šokoladą; jei pageidaujama, visiškai uždenkite paviršių.
  9. Prieš pjaustydami ir patiekdami tolygiai pabarstykite smulkintu šokoladu. Pyragas uždengtas šaldytuve laikysis iki 5 dienų.

Papildoma informacija

Porcijos 8
Gaminimo laikas 50 min