Gineso prancūziška svogūnų sriuba
Jums reikės
- 2 lauro lapai
- 2 šaukštai sviesto
- 59 ml miltai
- 2 gvazdikėliai česnako
- 1 Valg grūdėtos garstyčios
- 710 ml Gineso
- 2 kg svogūnai
- 4 porcijos druskos ir pipirų
- 1 šaukštelis čiobreliai
- 710 ml daržovių sultinys
- 237 ml čederis
- 2 šaukšteliai Vorčesterio padažas
Instrukcijos
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite svogūnus ir kepkite, kol visiškai karamelizuosis ir taps auksinės rudos spalvos, maždaug 1 valandą, maišydami kas 10–15 minučių ir įpildami vandens arba Gineso, kad keptuvė nepridegtų.
- Įdėkite česnaką ir čiobrelius ir kepkite, kol pasidarys kvapnus, maždaug minutę.
- Supilkite sviestą, leiskite jam ištirpti, suberkite miltus ir leiskite virti 2-4 minutes.
- Įpilkite stout ir nusausinkite keptuvę.
- Supilkite sultinį, Vusterio padažą, grūdėtas garstyčias, lauro lapus, druską ir pipirus, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 30 minučių. Supilkite sriubą į orkaitei atsparius dubenėlius ant kepimo skardos, ant viršaus uždėkite pjaustyta duona ir sūrį ir kepkite, kol sūris išsilydys, apie 1-3 minutes.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
120 min