Gineso prancūziška svogūnų sriuba

Gineso prancūziška svogūnų sriuba

Jums reikės

  • 2 lauro lapai
  • 2 šaukštai sviesto
  • 59 ml miltai
  • 2 gvazdikėliai česnako
  • 1 Valg grūdėtos garstyčios
  • 710 ml Gineso
  • 2 kg svogūnai
  • 4 porcijos druskos ir pipirų
  • 1 šaukštelis čiobreliai
  • 710 ml daržovių sultinys
  • 237 ml čederis
  • 2 šaukšteliai Vorčesterio padažas

Instrukcijos

  1. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite svogūnus ir kepkite, kol visiškai karamelizuosis ir taps auksinės rudos spalvos, maždaug 1 valandą, maišydami kas 10–15 minučių ir įpildami vandens arba Gineso, kad keptuvė nepridegtų.
  2. Įdėkite česnaką ir čiobrelius ir kepkite, kol pasidarys kvapnus, maždaug minutę.
  3. Supilkite sviestą, leiskite jam ištirpti, suberkite miltus ir leiskite virti 2-4 minutes.
  4. Įpilkite stout ir nusausinkite keptuvę.
  5. Supilkite sultinį, Vusterio padažą, grūdėtas garstyčias, lauro lapus, druską ir pipirus, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 30 minučių. Supilkite sriubą į orkaitei atsparius dubenėlius ant kepimo skardos, ant viršaus uždėkite pjaustyta duona ir sūrį ir kepkite, kol sūris išsilydys, apie 1-3 minutes.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 120 min