Jums reikės
- 0 šaukšteliai pipirų
- 1 Valg sviesto
- 118 ml vištienos sultinys
- 3 šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
- 113 g fetos sūris
- 2 gvazdikėliai česnakai permesti per česnako presą
- 1 šaukšteliai košerinė druska
- 1 citrina
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 8 porcijos citrinos žievelės
- 2 šaukštai raudonėlio
- 4 didelis vištienos krūtinėlės
- 118 ml baltas vynas
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 450 laipsnių. Kiekvieną vištienos krūtinėlę išpjaukite iki 1/8 colio storio. Mažoje keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite česnaką 1 valgomajame šaukšte alyvuogių aliejaus 1–2 minutes. Nerudinkite. Atidėti.
- Kiekvieną vištienos krūtinėlę pabarstykite druska ir pipirais.
- Fetą tolygiai paskleiskite tarp keturių krūtų, palikdami du ilgus kraštus skaidrius.
- Tarp keturių krūtinėlių vienodai pabarstykite raudonėlį, citrinos žievelę ir virtus česnakus bei aliejų, palikdami skaidrius kraštus.
- Susukite kaip želė vyniotinį ir užbaikite siūle žemyn. Mėsininkų virvele suriškite kiekvieną galą ir centre padarykite vieną ar du raiščius, priklausomai nuo ritinio ilgio. Į didelę orkaitei atsparią keptuvę ant vidutinės ugnies įdėkite likusius du šaukštus alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite iki karšto. .
- Sudėkite keturis vištienos suktinukus ir apkepkite, kad kiekviena pusė apskrustų maždaug 2–3 minutes. Apvertę vištieną į paskutinę pusę, įdėkite skardą į orkaitę ir kepkite 5-10 minučių arba kol vidinis termometras, įkištas į didžiausio ritinio centrą, pasieks 140 laipsnių.
- Išimkite vištieną į lėkštę pailsėti.
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir supilkite citrinos sultis, išgraibydami gabalėlius iš keptuvės dugno.
- Įpilkite vyno ir virkite, kad vynas beveik visiškai išgaruotų.
- Įpilkite vištienos sultinio ir virkite, kad sumažėtų per pusę.
- Sudėkite sviestą ir maišykite tik tol, kol ištirps.
- Įpilkite skysčio, susikaupusio ant lėkštės. Supjaustykite virtus suktinukus ant šaligatvio ir padėkite atgal ant lėkštės.
- Ant viršaus užpilkite padažo ir malto šviežio raudonėlio.
- Papuoškite lėkštę citrinos griežinėliais.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
50 min