2023/03/08 vokiečių Europos

Graikiškas vištienos vyniotinis

Graikiškas vištienos vyniotinis

Jums reikės

  • 0 šaukšteliai pipirų
  • 1 Valg sviesto
  • 118 ml vištienos sultinys
  • 3 šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
  • 113 g fetos sūris
  • 2 gvazdikėliai česnakai permesti per česnako presą
  • 1 šaukšteliai košerinė druska
  • 1 citrina
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 8 porcijos citrinos žievelės
  • 2 šaukštai raudonėlio
  • 4 didelis vištienos krūtinėlės
  • 118 ml baltas vynas

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 450 laipsnių. Kiekvieną vištienos krūtinėlę išpjaukite iki 1/8 colio storio. Mažoje keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite česnaką 1 valgomajame šaukšte alyvuogių aliejaus 1–2 minutes. Nerudinkite. Atidėti.
  2. Kiekvieną vištienos krūtinėlę pabarstykite druska ir pipirais.
  3. Fetą tolygiai paskleiskite tarp keturių krūtų, palikdami du ilgus kraštus skaidrius.
  4. Tarp keturių krūtinėlių vienodai pabarstykite raudonėlį, citrinos žievelę ir virtus česnakus bei aliejų, palikdami skaidrius kraštus.
  5. Susukite kaip želė vyniotinį ir užbaikite siūle žemyn. Mėsininkų virvele suriškite kiekvieną galą ir centre padarykite vieną ar du raiščius, priklausomai nuo ritinio ilgio. Į didelę orkaitei atsparią keptuvę ant vidutinės ugnies įdėkite likusius du šaukštus alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite iki karšto. .
  6. Sudėkite keturis vištienos suktinukus ir apkepkite, kad kiekviena pusė apskrustų maždaug 2–3 minutes. Apvertę vištieną į paskutinę pusę, įdėkite skardą į orkaitę ir kepkite 5-10 minučių arba kol vidinis termometras, įkištas į didžiausio ritinio centrą, pasieks 140 laipsnių.
  7. Išimkite vištieną į lėkštę pailsėti.
  8. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir supilkite citrinos sultis, išgraibydami gabalėlius iš keptuvės dugno.
  9. Įpilkite vyno ir virkite, kad vynas beveik visiškai išgaruotų.
  10. Įpilkite vištienos sultinio ir virkite, kad sumažėtų per pusę.
  11. Sudėkite sviestą ir maišykite tik tol, kol ištirps.
  12. Įpilkite skysčio, susikaupusio ant lėkštės. Supjaustykite virtus suktinukus ant šaligatvio ir padėkite atgal ant lėkštės.
  13. Ant viršaus užpilkite padažo ir malto šviežio raudonėlio.
  14. Papuoškite lėkštę citrinos griežinėliais.

Papildoma informacija

Porcijos 8
Gaminimo laikas 50 min