Graikiškos kepsnių salotos Prancūziška duona su minkštais virtais kiaušiniais + feta

Graikiškos kepsnių salotos Prancūziška duona su minkštais virtais kiaušiniais + feta

Jums reikės

  • 1 avokadas
  • 1 Valg balzamiko acto
  • 79 ml bazilikas
  • 1 šaukštelis dižono garstyčių
  • 1 šaukštelis bazilikas
  • 1 šaukštelis krapai
  • 113 g fetos sūris
  • 454 g šoninis kepsnys
  • 59 ml bazilikas
  • 1 pirštinės česnakas
  • 1 gvazdikėlis česnako
  • 4 gvazdikėliai česnako
  • 1 šaukštelis granuliuoto cukraus
  • 1 tšk vynuoginiai pomidorai
  • 1 l pavasario žalumynai
  • 1 citrinos sultys
  • 1 citrinos sultys
  • 79 ml kalamata alyvuogės
  • 1 grūdų duona
  • 59 ml saulėje džiovintų pomidorų aliejaus
  • 118 ml alyvuogių aliejus
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 1 šaukštelis raudonėlio
  • 2 šaukšteliai raudonėlio
  • 1 Valg pipirų
  • 1 mažas svogūnas
  • 2 šaukštai raudonojo vyno acto
  • 1 šaukštelis druskos
  • 4 porcijos pabarstyti druskos
  • 4 porcijos druskos ir pipirų

Instrukcijos

  1. Dubenyje išplakite alyvuogių aliejų, raudonojo vyno actą, balzamiko actą, citrinos sultis, česnaką, baziliką, raudonėlį, druską ir pipirus, kol susimaišys.
  2. Įdėkite šoninį kepsnį į užsegamą maišelį ar kepimo formą ir ant viršaus užpilkite marinato ingredientus. Marinuokite šaldytuve 4-24 valandas, keletą kartų apversdami kepsnį, kad pasidengtų marinatu. Kai būsite pasiruošę gaminti kepsnį, įkaitinkite kepsninę iki stiprios ugnies ir kepkite kepsnį apie 5–6 minutes, apverskite ir kepkite ant grotelių dar 4–5 minutes arba iki norimo iškepimo.
  3. Palikite 10 minučių, tada supjaustykite plonas juosteles kampu. Taip pat kepsnį galite kepti po broileriu.!Salotos
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 375 laipsnių F. Įtrinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus perpjautas prancūziškos duonos puses. Švelniai įtrinkite česnaką į duoną ir atidėkite į šalį (likusį česnaką pasilikite padažui).
  5. Duoną pabarstykite druska ir 2 šaukštais šviežio baziliko.
  6. Kepkite ant kepimo skardos 10-15 minučių arba kol apskrus. Tuo tarpu dideliame salotų dubenyje sumaišykite pavasarinius žalumynus, pomidorus, alyvuoges, saulėje džiovintus pomidorus, avokadą, svogūną ir baziliką. Gerai išmaišykite ir apšlakstykite padažu (arba patiekite užpilą ant šono), pabarstykite feta. Liks salotų likučių.!Padažas
  7. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, raudonojo vyno actą, citrinos sultis, dijoną, cukrų, česnaką, raudonėlį, baziliką, krapus, druską ir pipirus.
  8. Salotas paskleiskite ant skrudintos prancūziškos duonos.
  9. Sudėkite griežinėliais supjaustytą kepsnį ir pjaustytus minkštus virtus kiaušinius.
  10. Pabarstykite feta ir šviežiais pipirais.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 15 min