Gravadlax
Jums reikės
- 1000 g odelė lašišos filė
- 75 g dribsniai jūros druska
- 75 g auksinio cukraus pudra
- 1 šaukštelis pipirų
- 1 citrinos žievelės
- 8 kadagio uogos
- 20 g krapai
- 2 šaukštai džinas
- 10 porcijos pumpernikelio padažas
- 4 šaukštai dižono garstyčių
- 2 šaukštai Muscovado cukraus
Instrukcijos
- Lašišą nusausinkite virtuviniu popieriumi ir rankomis perbraukite per minkštimą, kad pamatytumėte, ar nėra mažų kaulų, jei yra, pincetu juos ištraukite. Lašišos filė atidėkite į šalį.
- Į virtuvinį kombainą suberkite druską, cukrų, pipirų žieveles, citrinos žievelę, kadagius ir krapus ir plakite, kol gausite ryškiai žalią, šlapią druskos mišinį arba išgydymą. Išvyniokite plėvelę, bet laikykite ją pritvirtintą prie ritinio.
- Pirmąją lašišos filė padėkite odele į apačią, o tada ant minkštimo supakuokite gydyklą.
- Jei naudojate, apšlakstykite džinu ir ant viršaus uždėkite 2 filė, minkštimu žemyn.
- Sumuštą filė sandariai suvyniokite į maistinę plėvelę, kad susidarytų pakuotė.
- Sudėkite žuvį į negilią kepimo indą arba skardą su negiliais kraštais ir ant viršaus padėkite kitą skardą. Padėklą pasverkite keliomis skardinėmis ar buteliais ir padėkite į šaldytuvą bent 48 valandoms arba iki 4 dienų, apversdami žuvį maždaug kas 12 valandų. Kuo ilgiau paliksite, tuo labiau jis išgydys.
- Norėdami paruošti padažą, visus padažo ingredientus sudėkite į trintuvą. Blitz, kol gausis sutirštėjęs padažas.
- Norėdami patiekti, išvyniokite žuvį ir nuvalykite marinatą virtuviniu popieriumi. Jei norite, nuplaukite. Galite klasikiniu būdu supjaustyti žuvį ilgais plonais griežinėliais, palikdami odelę, arba nuimkite odą ir supjaustykite tiesiai žemyn.
- Supjaustytą žuvį patiekite ant didelės lėkštės arba atskirose lėkštėse su pumpernikelio duona, krapais ir garstyčių padažu.
Papildoma informacija
Porcijos
10
Gaminimo laikas
20 min