Gravadlax pagunda
Jums reikės
- 800 g bulvės
- 200 g gravadlax
- 2 svogūnai
- 284 ml kartono dvigubas kremas
- 150 g pieno
Instrukcijos
- Bulves nulupkite ir supjaustykite labai plonais gabalėliais. Mandolina tai palengvina; kitu atveju supjaustykite plonais griežinėliais, sukraukite juos ir per kaminą supjaustykite pagaliukais.
- Traškučius sudėkite į dubenį ir užpilkite šaltu pasūdytu vandeniu.
- Gravadlaksą supjaustykite plačiomis juostelėmis. Svogūnus smulkiai supjaustykite. Mažoje keptuvėje ištirpinkite didelį gabalėlį sviesto, suberkite svogūną ir pakepinkite 5 min. Sviestu ištepkite negilaus orkaitės indo, apie 1,2 litro talpos, vidų.
- Nusausinkite bulves ir trečdalį paskleiskite ant patiekalo. Sezonas gerai. Ant viršaus išbarstykite pusę graižų ir svogūnų, tada uždenkite dar trečdaliu bulvių. Išbarstykite likusį gravadlaką ir svogūną. Uždenkite likusiomis bulvėmis ir gerai pagardinkite. Nedidelėje keptuvėje pašildykite grietinėlę ir pieną, kol užvirs, tada supilkite ant bulvių. Viršų ištepkite sviestu ir kepkite 1 val., kol bulvės suminkštės, o viršus taps auksinės spalvos. Prieš patiekdami su žaliomis daržovėmis, tokiomis kaip brokoliai ar žirniai, atvėsinkite 5 minutes.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
90 min