Gravlaksas
Jums reikės
- 1 Valg kalendros sėklos
- 1 Valg pankolių sėklos
- 2 šaukštai krapai
- 473 ml košerinė druska
- 237 ml rudas cukrus
- 118 ml žaliųjų citrinų sultys
- 1 Valg susmulkintų pipirų
- 2 vidutinis svogūnai
- 454 g centre supjaustyta karališkosios lašišos filė
Instrukcijos
- Nuimkite kaulus. Virėjo peiliu braukite lašišos paviršiumi, kad atsiskleistumėte kaulus. Pincetu ištraukite kaulus, panardinkite pincetą į vandenį, kad kaulai nuslystų. Lašišą nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir atidėkite į šalį.
- Dubenyje sumaišykite druską, krapus, pankolio sėklas, kalendrą, pipirų žirnelius ir rudąjį cukrų.
- Paruoškite svogūnus. Sumeskite svogūnus ir laimo sultis į vidutinį nereaguojantį dubenį.
- Išgydyti lašišą.
- Pusę druskos mišinio paskleiskite ant didelio plastikinės plėvelės lakšto, tada ant viršaus uždėkite pusę svogūnų.
- Ant viršaus uždėkite lašišą.
- Likusius svogūnų ir druskos mišinį paskleiskite ant lašišos, padėkite šiek tiek daugiau aplink šonus, kad žuvis būtų visiškai uždengta. Tvirtai suvyniokite lašišą į plastikinę plėvelę.
- Nuplaukite ir išdžiovinkite. Atsargiai nuimkite plastikinę plėvelę ir išmeskite (bus daug skysčio). Svogūnus pasilikite patiekti su lašiša. Lašišą nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite.
- Supjaustykite gravlax. Drožimo peiliu lašišą perpjaukite per pusę išilgai.
- Nupjaukite likusį tamsų minkštimą nuo kiekvieno gabalo odos pusės. Supjaustykite įstrižą kuo ploniau, tarp griežinėlių nuvalykite peilį šaltu drėgnu rankšluosčiu. Norėdami laikyti, suvyniokite gravlax į plastikinę plėvelę ir laikykite šaldytuve iki 5 dienų.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
1465 min