Gravlaksas

Gravlaksas

Jums reikės

  • 1 Valg kalendros sėklos
  • 1 Valg pankolių sėklos
  • 2 šaukštai krapai
  • 473 ml košerinė druska
  • 237 ml rudas cukrus
  • 118 ml žaliųjų citrinų sultys
  • 1 Valg susmulkintų pipirų
  • 2 vidutinis svogūnai
  • 454 g centre supjaustyta karališkosios lašišos filė

Instrukcijos

  1. Nuimkite kaulus. Virėjo peiliu braukite lašišos paviršiumi, kad atsiskleistumėte kaulus. Pincetu ištraukite kaulus, panardinkite pincetą į vandenį, kad kaulai nuslystų. Lašišą nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir atidėkite į šalį.
  2. Dubenyje sumaišykite druską, krapus, pankolio sėklas, kalendrą, pipirų žirnelius ir rudąjį cukrų.
  3. Paruoškite svogūnus. Sumeskite svogūnus ir laimo sultis į vidutinį nereaguojantį dubenį.
  4. Išgydyti lašišą.
  5. Pusę druskos mišinio paskleiskite ant didelio plastikinės plėvelės lakšto, tada ant viršaus uždėkite pusę svogūnų.
  6. Ant viršaus uždėkite lašišą.
  7. Likusius svogūnų ir druskos mišinį paskleiskite ant lašišos, padėkite šiek tiek daugiau aplink šonus, kad žuvis būtų visiškai uždengta. Tvirtai suvyniokite lašišą į plastikinę plėvelę.
  8. Nuplaukite ir išdžiovinkite. Atsargiai nuimkite plastikinę plėvelę ir išmeskite (bus daug skysčio). Svogūnus pasilikite patiekti su lašiša. Lašišą nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite.
  9. Supjaustykite gravlax. Drožimo peiliu lašišą perpjaukite per pusę išilgai.
  10. Nupjaukite likusį tamsų minkštimą nuo kiekvieno gabalo odos pusės. Supjaustykite įstrižą kuo ploniau, tarp griežinėlių nuvalykite peilį šaltu drėgnu rankšluosčiu. Norėdami laikyti, suvyniokite gravlax į plastikinę plėvelę ir laikykite šaldytuve iki 5 dienų.

Papildoma informacija

Porcijos 8
Gaminimo laikas 1465 min