Greitai paruošiami švediški mėsos kukuliai
Jums reikės
- 473 ml jautienos sultinio
- 1 Valg rapsų aliejus
- 1 šaukšteliai čiobreliai
- 2 didelis kiaušinių tryniai
- 2 šaukštai miltai
- 2 šaukštai krapai
- 2 šaukštai petražolių lapeliai
- 2 gvazdikėliai česnako
- 0 šaukšteliai maltų kvapiųjų pipirų
- 454 g Malta jautiena
- 0 šaukšteliai sumaltas muskato riešutas
- 454 g malta kiauliena
- 8 porcijos košerinės druskos ir pipirų
- 118 ml panko
- 1 vidutinis askaloniniai česnakai
- 118 ml kremas
- 79 ml pieno
Instrukcijos
- Dideliame dubenyje sumaišykite maltą jautieną, maltą kiaulieną, Panko, pieną, kiaušinių trynius, askaloninius česnakus, česnakus, čiobrelius, kvapiuosius pipirus ir muskato riešutą; pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Mediniu šaukštu arba švariomis rankomis maišykite, kol gerai susimaišys.
- Susukite mišinį į 3/4–1 colio kotletus, suformuodami apie 30–32 kotletus.
- Įkaitinkite rapsų aliejų; dirbdami dviem partijomis, sudėkite kotletus ir kepkite, kol visos pusės apskrus, apie 3-4 minutes.
- Plakite miltus, kol lengvai apskrus, apie 1 minutę. Įmaišykite jautienos sultinį, nubraukite nuo puodo dugno visus paruduvusius gabaliukus; pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
- Grąžinkite kotletus į greito paruošimo puodą. Pasirinkite rankinį nustatymą; sureguliuokite slėgį iki didelio ir nustatykite laiką 8 minutes. Baigę virti, greitai atleiskite slėgį pagal gamintojo nurodymus.
- Mėsos kukulius atidėkite į šalį. Pasirinkite aukštą sautinimo nustatymą; troškinkite, kol padažas sumažės ir sutirštės, apie 4-5 minutes. Įmaišykite grietinę; pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
- Patiekite iš karto su kotletais, jei pageidaujate, papuoškite krapais ir petražolėmis.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
45 min