Grybų lazanijos suktinukai kreminiame Gorgonzola žiedinių kopūstų padaže

Grybų lazanijos suktinukai kreminiame Gorgonzola žiedinių kopūstų padaže

Jums reikės

  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 l žiedinių kopūstų
  • 9 lazanijos makaronai
  • 2 gvazdikėliai česnako
  • 118 ml gorgonzola
  • 1 krūva lapiniai kopūstai
  • 118 ml pieno
  • 227 g grybai
  • 1 Valg alyvuogių aliejus
  • 1 mažas svogūnas
  • 118 ml parmigiano-reggiano
  • 473 ml rikota
  • 6 porcijos druskos ir pipirų
  • 237 ml mocarela
  • 1 šaukštelis čiobreliai
  • 473 ml daržovių sultinys
  • 59 ml baltas vynas

Instrukcijos

  1. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite svogūnus ir grybus ir kepkite, kol grybai pradės karamelizuotis, apie 15-20 minučių.
  2. Į grybus suberkite česnaką ir čiobrelius ir kepkite, kol pasidarys kvapnus, maždaug minutę.
  3. Įpilkite vyno ir nusausinkite keptuvę.
  4. Sudėkite kopūstus ir virkite, kol suminkštės, apie 10 minučių
  5. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite česnaką ir pakepinkite iki kvapo, maždaug minutę.
  6. Supilkite žiedinį kopūstą ir sultinį, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir uždengę troškinkite, kol šakutė suminkštės, apie 8-10 minučių. Sutrinkite trintuvu arba virtuviniu kombainu iki vientisos masės. Grąžinkite ant ugnies, įmaišykite sūrį, pagardinkite druskos ir pipirų pagal skonį, įpilkite pieno tiek, kad padažas būtų riebios konsistencijos ir virkite, kol sūris išsilydys.
  7. Išdėliokite lazanijos makaronus, ant kiekvieno lazanijos makarono paskleiskite ploną rikotos, sumaišytos su parmezanu, sluoksnį, ant viršaus uždėkite grybų mišinio ir šaukštą žiedinių kopūstų padažo ir susukite makaronus.
  8. Ištepkite 1/2 puodelio žiedinių kopūstų padažo ant 9x9 colių kepimo indo dugno, sudėkite lazanijos suktinukus, ant viršaus uždėkite 1 1/2 puodelio žiedinių kopūstų padažo ir mocarela.

Papildoma informacija

Porcijos 6
Gaminimo laikas 70 min