Grybų rizotas

Grybų rizotas

Jums reikės

  • 237 ml arborio ryžiai
  • 1 Valg sviesto
  • 237 ml vištienos sultinys
  • 28 g kiaulienos grybai
  • 1 sauja petražolės
  • 2 gvazdikėliai česnako
  • 227 g grybai
  • 1 svogūnas
  • 118 ml parmigiano reggiano
  • 4 porcijos druska pipirai
  • 1 šaukštelis čiobreliai
  • 0 šaukšteliai triufelių aliejus
  • 118 ml baltas vynas

Instrukcijos

  1. Džiovintus kiaulienos grybus užpilkite sultiniu ir palikite 20-30 minučių.
  2. Tuo tarpu keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą.
  3. Sudėkite svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės, apie 5-7 minutes.
  4. Sudėkite šviežius grybus ir kepkite, kol jie taps minkšti ir išlaisvins drėgmę, maždaug 10–15 minučių.
  5. Sudėkite česnaką ir čiobrelius ir pakepinkite, kol pasidarys kvapnus, maždaug minutę.
  6. Iki to laiko džiovinti grybai turėtų būti gražūs ir minkšti, todėl išimkite juos iš sultinio, suspauskite, kad nuvarvėtų ir pasiliktų visas skystis.
  7. Paruoštus grybus susmulkinkite ir suberkite į keptuvę.
  8. Sudėkite ryžius ir skrudinkite, kol jie taps skaidrūs, maždaug 1–3 minutes.
  9. Įpilkite baltojo vyno, nusausinkite keptuvės dugną ir virkite maišydami, kol vynas išnyks. 1
  10. Sultinį, kuriame buvo mirkyti grybai, sumaišykite su kitu puodeliu sultinio ir supilkite į keptuvę po 1/2 puodelio maišydami, kol išnyks. 1
  11. Sudėkite sviestą ir Parmigiano reggiano ir maišykite, kol ištirps. 1
  12. Pagardinkite druska ir pipirais bei trupučiu triufelių aliejaus. 1
  13. Patiekite papuoštą petražolėmis.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 45 min