Grybų rizotas
Jums reikės
- 237 ml arborio ryžiai
- 1 Valg sviesto
- 237 ml vištienos sultinys
- 28 g kiaulienos grybai
- 1 sauja petražolės
- 2 gvazdikėliai česnako
- 227 g grybai
- 1 svogūnas
- 118 ml parmigiano reggiano
- 4 porcijos druska pipirai
- 1 šaukštelis čiobreliai
- 0 šaukšteliai triufelių aliejus
- 118 ml baltas vynas
Instrukcijos
- Džiovintus kiaulienos grybus užpilkite sultiniu ir palikite 20-30 minučių.
- Tuo tarpu keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą.
- Sudėkite svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės, apie 5-7 minutes.
- Sudėkite šviežius grybus ir kepkite, kol jie taps minkšti ir išlaisvins drėgmę, maždaug 10–15 minučių.
- Sudėkite česnaką ir čiobrelius ir pakepinkite, kol pasidarys kvapnus, maždaug minutę.
- Iki to laiko džiovinti grybai turėtų būti gražūs ir minkšti, todėl išimkite juos iš sultinio, suspauskite, kad nuvarvėtų ir pasiliktų visas skystis.
- Paruoštus grybus susmulkinkite ir suberkite į keptuvę.
- Sudėkite ryžius ir skrudinkite, kol jie taps skaidrūs, maždaug 1–3 minutes.
- Įpilkite baltojo vyno, nusausinkite keptuvės dugną ir virkite maišydami, kol vynas išnyks. 1
- Sultinį, kuriame buvo mirkyti grybai, sumaišykite su kitu puodeliu sultinio ir supilkite į keptuvę po 1/2 puodelio maišydami, kol išnyks. 1
- Sudėkite sviestą ir Parmigiano reggiano ir maišykite, kol ištirps. 1
- Pagardinkite druska ir pipirais bei trupučiu triufelių aliejaus. 1
- Patiekite papuoštą petražolėmis.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
45 min