Iškepė Ziti

Iškepė Ziti

Jums reikės

  • 2 šaukšteliai česnako
  • 454 g dešra
  • 2 šaukšteliai prieskoniai
  • 1 svogūnas
  • 10 porcijos parmezano sūris
  • 170 g Provolone sūris
  • 227 g mocarela sūris
  • 355 ml kremas
  • 1 kg spagečių padažas
  • 454 g ziti makaronai

Instrukcijos

  1. Didelį puodą lengvai pasūdyto vandens užvirinkite.
  2. Sudėkite ziti makaronus ir virkite iki al dente, maždaug 8 minutes; nusausinkite. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepkite svogūną ir dešrą (arba jautieną).
  3. Suberkite susmulkintą česnaką ir kepkite apie minutę.
  4. Įpilkite spagečių padažo ir itališkų prieskonių ir troškinkite 15 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių. Ištepkite sviestu 9x13 colių kepimo indą.
  5. Sluoksniuokite taip: 1/2 ziti, 1/2 padažo mišinio, Provolone sūrio, grietinės, likusio ziti, likusio padažo mišinio ir tada mocarelos sūrio. Ant viršaus uždėkite tarkuoto parmezano sūrio.
  6. Kepkite 30 minučių įkaitintoje orkaitėje arba kol sūriai išsilydys. Pirmąsias 20 minučių galite uždengti jį folija, o tada leisti sūriui ištirpti ir paskrudinti paskutines 10 minučių.

Papildoma informacija

Porcijos 10
Gaminimo laikas 45 min