Iškepė Ziti
Jums reikės
- 2 šaukšteliai česnako
- 454 g dešra
- 2 šaukšteliai prieskoniai
- 1 svogūnas
- 10 porcijos parmezano sūris
- 170 g Provolone sūris
- 227 g mocarela sūris
- 355 ml kremas
- 1 kg spagečių padažas
- 454 g ziti makaronai
Instrukcijos
- Didelį puodą lengvai pasūdyto vandens užvirinkite.
- Sudėkite ziti makaronus ir virkite iki al dente, maždaug 8 minutes; nusausinkite. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepkite svogūną ir dešrą (arba jautieną).
- Suberkite susmulkintą česnaką ir kepkite apie minutę.
- Įpilkite spagečių padažo ir itališkų prieskonių ir troškinkite 15 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių. Ištepkite sviestu 9x13 colių kepimo indą.
- Sluoksniuokite taip: 1/2 ziti, 1/2 padažo mišinio, Provolone sūrio, grietinės, likusio ziti, likusio padažo mišinio ir tada mocarelos sūrio. Ant viršaus uždėkite tarkuoto parmezano sūrio.
- Kepkite 30 minučių įkaitintoje orkaitėje arba kol sūriai išsilydys. Pirmąsias 20 minučių galite uždengti jį folija, o tada leisti sūriui ištirpti ir paskrudinti paskutines 10 minučių.
Papildoma informacija
Porcijos
10
Gaminimo laikas
45 min