Jums reikės
- 1 dėžė Betty velnio maisto pyrago mišinys
- 1 juostelė vaivorykštės uogų skonio saldžiarūgštis kramtomas saldymedis
- 12 porcijos padengtas kartonu
- 1 konteineris sodrus ir kreminis šokoladinis glaistymas
- 6 šokoladiniai cukraus vafliai
- 12 porcijos gelinis maistinis dažiklis
- 1 konteineris Betty išplaktas purus glajus
- 2 mažas kramtomi šokoladiniai saldainiai
- 1 didelis Zefyras
- 3 zefyrai
- 2 didelis pipirmėčių saldainių
- 12 porcijos cukraus pudra
- 1 roll betty fruit roll-ups® braškinis kramtomas vaisių užkandis
- 1 šaukštelis papuošti cukrų
- 12 porcijos rupaus cukraus
- 1 saldymedžio lazdelė
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 325 F. 9 colių kvadratinę keptuvę patepkite riebalais; pabarstykite miltais (nenaudokite kepimo purškalo). Lengvai sutepkite 1 keksų puodelį mažoje bandelių formoje ir 1 keksų puodelį įprasto dydžio bandelių formoje.
- Kepkite keksiukus nuo 11 iki 14 minučių, kvadratinius nuo 47 iki 53 minučių arba tol, kol centre įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus. Atvėsinkite 10 minučių.
- Tuo tarpu 1/2 puodelio baltojo glaisto pasilikite mažame dubenyje ir 1/4 puodelio šokoladinio glaisto kitame mažame dubenyje.
- Ant serviravimo lėkštės dėkite kvadratinį pyrago sluoksnį suapvalinta puse žemyn. Aptepkite likusiu šokoladiniu glaistu.
- Ant torto uždėkite įprastą keksiuką suapvalinta puse žemyn.
- Padėkite šokoladinius cukraus vaflius ant šono aplink keksą, naudodami rezervuotą šokoladinį glaistą, kad jie laikytųsi aplink keksą ir suformuotumėte kaminą. Sukraukite vaflius, supjaustykite, kad atrodytų kaip plytos, kad iš 4 keksiuko pusių būtų 2 sluoksniai sausainių.
- Mini keksiuką perpjaukite per pusę kampu. Mažame dubenyje sumaišykite 2 šaukštus rezervuoto balto glaisto su raudonu geliniu maistiniu dažikliu, kad gautumėte sodrią raudoną spalvą.
- Padėkite keksą kampu kamino viršuje ir uždenkite raudonu glaistu.
- Pabarstykite raudonuoju cukrumi. Prispauskite supjaustytus miniatiūrinius zefyrus prie raudono matinio keksiuko dugno. Tai yra Kalėdų Senelis.
- Kramtomuosius šokoladinius saldainius mikrobangų krosnelėje kepkite aukštoje temperatūroje 3–8 sekundes, kol taps formuoti. Tvirtai prispauskite raudonųjų saldymedžio lazdelių galus ir suformuokite batus. Paspauskite saldymedžio galus į kaminą, kad padarytumėte Kalėdų Senelio kojas.
- Šaukštą likusį rezervuotą glaistą sudėkite į pakartotinai uždaromą maisto laikymo plastikinį maišelį.
- Nupjaukite nedidelį antgalį iš 1 maišelio kampo ir nupjaukite baltą šerkšną ir sniegą ant kamino bei kailio aplink batų viršūnes.
- Gausiai paskleiskite ir supilkite likusį purų baltą šerkšną, kad atrodytų kaip sniegas, slūgsantis ant pyrago, besisukantis į kaminą.
- Norėdami pagaminti Kalėdų Senelio krepšį, apvyniokite zefyrą su raudonų vaisių užkandžiu, vieną galą suspauskite, kad susidarytumėte maišelio formą. Pjovimo peiliu iš vaivorykštės uogų skonio saldžiarūgščio kramtomojo saldymedžio išpjaukite žalią juostelę. Apvyniokite žalią saldainių juostelę aplink Kalėdų Senelio maišelio viršų ir švelniai pririškite prie maišelio.
- Pabarstykite pyragą cukraus pudra, o paskui stambiu cukrumi, kad atrodytų kaip ką tik iškritęs sniegas. Laikyti laisvai uždengtą.
Papildoma informacija
Porcijos
12
Gaminimo laikas
175 min