Itališka vištienos, grybų ir cukinijų keptuvė

Itališka vištienos, grybų ir cukinijų keptuvė

Jums reikės

  • 1 šaukštelis balzamiko acto
  • 454 g vištienos krūtinėlės
  • 850 g pomidorai
  • 3 gvazdikėliai česnako
  • 2 kvadratai žolelių troškinimo troškinimo starteris
  • 1 šaukštelis prieskonių
  • 340 g grybai
  • 2 šaukšteliai alyvuogių aliejus
  • 4 porcijos druskos ir pipirų
  • 158 ml saulėje džiovintų pomidorų
  • 1 svogūnas
  • 2 cukinijos

Instrukcijos

  1. Didelėje keptuvėje arba ketaus keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite Sauté Express® Sauté Starter, kol pradės burbuliuoti. Vištieną išdžiovinkite iš abiejų pusių.
  2. Įdėkite vištieną ir kepkite 5–7 minutes arba kol paruduos. Apverskite ir kepkite kitą pusę, kol paruduos ir vištiena iškeps. Gamindami sutepkite šiek tiek Sauté Express® Sauté Starter ant vištienos šono, nukreipto į viršų.
  3. Išimkite vištieną ir padėkite ant lėkštės.
  4. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus. Ant vidutinės ugnies pakepinkite svogūną 3 minutes.
  5. Sudėkite grybus ir toliau troškinkite 5 minutes.
  6. Sudėkite česnaką, cukinijas ir saulėje džiovintus pomidorus. Troškinkite 2 minutes.
  7. Įdėkite kubeliais pjaustytų pomidorų, itališkų prieskonių ir pagal skonį druskos bei pipirų. Jei naudojate, įmaišykite balzamiko acto.
  8. Perkelkite vištieną atgal į keptuvę ir šaukštu uždėkite padažo ir daržovių ant vištienos. Kepkite uždengę ant viryklės arba orkaitėje 350 laipsnių F temperatūroje, kol vištiena įkais ir padažas pradės burbuliuoti.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 45 min