Itališka vištienos, grybų ir cukinijų keptuvė
Jums reikės
- 1 šaukštelis balzamiko acto
- 454 g vištienos krūtinėlės
- 850 g pomidorai
- 3 gvazdikėliai česnako
- 2 kvadratai žolelių troškinimo troškinimo starteris
- 1 šaukštelis prieskonių
- 340 g grybai
- 2 šaukšteliai alyvuogių aliejus
- 4 porcijos druskos ir pipirų
- 158 ml saulėje džiovintų pomidorų
- 1 svogūnas
- 2 cukinijos
Instrukcijos
- Didelėje keptuvėje arba ketaus keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite Sauté Express® Sauté Starter, kol pradės burbuliuoti. Vištieną išdžiovinkite iš abiejų pusių.
- Įdėkite vištieną ir kepkite 5–7 minutes arba kol paruduos. Apverskite ir kepkite kitą pusę, kol paruduos ir vištiena iškeps. Gamindami sutepkite šiek tiek Sauté Express® Sauté Starter ant vištienos šono, nukreipto į viršų.
- Išimkite vištieną ir padėkite ant lėkštės.
- Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus. Ant vidutinės ugnies pakepinkite svogūną 3 minutes.
- Sudėkite grybus ir toliau troškinkite 5 minutes.
- Sudėkite česnaką, cukinijas ir saulėje džiovintus pomidorus. Troškinkite 2 minutes.
- Įdėkite kubeliais pjaustytų pomidorų, itališkų prieskonių ir pagal skonį druskos bei pipirų. Jei naudojate, įmaišykite balzamiko acto.
- Perkelkite vištieną atgal į keptuvę ir šaukštu uždėkite padažo ir daržovių ant vištienos. Kepkite uždengę ant viryklės arba orkaitėje 350 laipsnių F temperatūroje, kol vištiena įkais ir padažas pradės burbuliuoti.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
45 min