Itališkas mėsainis
Jums reikės
- 8 porcijos pipirų
- 59 ml rudas cukrus
- 2 skardines pomidorai
- 1 žiupsnelis Kajano pipirai
- 6 gabalas traški duona
- 1 šaukštelis garstyčios
- 4 kiaušiniai
- 59 ml plokščialapių petražolių
- 907 g Malta jautiena
- 1 Valg prieskonių
- 237 ml pieno
- 8 pancetta
- 237 ml parmezano
- 1 šaukštelis druskos
- 0 šaukšteliai pagardintos druskos
- 1 brūkšneliai Vorčesterio padažas
Instrukcijos
- Supilkite pieną ant duonos ir palikite keletą minučių įsigerti.
- Į didelį dubenį sudėkite maltą jautieną, piene mirkytą duoną, parmezaną, petražoles, itališkus prieskonius, druską, prieskoninę druską ir šiek tiek pipirų.
- Įdėkite kiaušinius. Švariomis rankomis sumaišykite ingredientus, kol gerai susimaišys.
- Ant folija išklotos broilerių keptuvės iš mišinio suformuokite kepalo formą, kad iš mėsos nutekėtų riebalai.
- Ant viršaus uždėkite pancetos riekeles, pakiškite jas po mėsa, kad mėsos kepalas šiek tiek palaikytų.
- Sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus į dubenį.
- Įpilkite rudojo cukraus, sausų garstyčių ir kajeno pipirų ir apšlakstykite Vusterio padažu. Maišykite mišinį, kol gerai susimaišys.
- Trečdalį padažo užpilkite ant mėsos pyrago viršaus.
- Kepkite 45 minutes, o tada dar trečdalį likusio pomidorų padažo užpilkite ant mėsytės.
- Patiekite su likusiu pomidorų padažu ant šono kaip mirkymo padažą.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
95 min