2023/02/15 Rytų Europos Europos

Itališko stiliaus guliašas

Itališko stiliaus guliašas

Jums reikės

  • 454 g Malta jautiena
  • 1 svogūnas
  • 1 paprika
  • 5 porcijos alyvuogių aliejus
  • 4 gvazdikėliai česnako
  • 1 didelis cukinijos
  • 5 porcijos košerinės druskos ir pipirų
  • 1 šaukštelis prieskonių
  • 1 šaukšteliai bazilikas
  • 397 g konservuotų pomidorų
  • 227 g alkūniniai makaronai
  • 158 ml parmezano sūris

Instrukcijos

  1. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies rudos maltos jautienos.
  2. Iškepusią jautieną išimkite, atidėkite į šalį, nusausinkite riebalus.
  3. Dviejuose šaukštuose alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies pakepinkite svogūną ir papriką, kol suminkštės.
  4. Suberkite česnaką ir pakepinkite, kol pasidarys kvapnus.
  5. Suberkite cukinijas, pagardinkite druska ir pipirais, suberkite žoleles, pakepinkite, kol cukinijos pradės minkštėti aplink kraštus.
  6. Vėl įdėkite mėsainį ir pomidorus. Troškinkite 15-20 minučių.
  7. Tuo tarpu gausiai pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus iki al dente pagal pakuotės nurodymus.
  8. Dideliame dubenyje sumaišykite makaronus, maltą jautieną ir sūrį.
  9. Nedelsdami patiekite su traškia itališka duona ir papildomu sūriu, kurį galite apibarstyti.

Papildoma informacija

Porcijos 5
Gaminimo laikas 45 min