Itin lengvi švediški mėsos kukuliai
Jums reikės
- 828 ml jautienos sultinys
- 6 šaukštai sviesto
- 79 ml miltai
- 25 mėsos kukuliai
- 1 Valg petražolės
- 4 porcijos druskos ir pipirų
- 177 ml kremas
Instrukcijos
- Jei naudojate šaldytus kotletus, padėkite juos ant mikrobangų krosnelėje tinkamo indo vienu sluoksniu ir 1 minutę padėkite į mikrobangų krosnelę. Apverskite juos ir mikrobangų krosnelėje dar minutę. Atidėti. Jei naudojate ką tik pagamintus kotletus, kol kas atidėkite juos į šalį. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Kai jis ištirps, palaipsniui supilkite miltus, kol jie taps tirštūs ir šiek tiek trupiniai. Lėtai supilkite jautienos sultinį, nuolat plakdami, kol viskas supilama. Virkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami 1–2 minutes.
- Įpilkite grietinės ir išplakite, kad susimaišytų. Pagardinkite druska, pipirais ir puse petražolių.
- Sudėkite kotletus į padažą ir sumažinkite ugnį iki troškinimo.
- Leiskite virti 5 minutes arba tol, kol kotletai įkais.
- Patiekite mėsos kukulius ant šiltos bulvių košės ir papuoškite papildomomis petražolėmis. Mėgautis!
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
45 min