Jautiena Stroganoff III
Jums reikės
- 298 g kondensuotas jautienos sultinys
- 907 g jautienos kepsnys
- 113 g sviesto
- 170 g grybai
- 4 šaukštai miltai
- 4 Žalieji svogūnai
- 8 porcijos maltų pipirų
- 1 šaukštelis garstyčios
- 8 porcijos druskos
- 79 ml kremas
- 79 ml baltas vynas
Instrukcijos
- Iš kepsnio pašalinkite riebalus ir groteles ir supjaustykite 1/2 colio storio ir 2 colių ilgio juostelėmis. Pagardinkite 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir pipirų.
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir greitai apskrudinkite jautienos juosteles, tada nustumkite jautienos juosteles į vieną pusę.
- Sudėkite svogūnus ir lėtai kepkite 3–5 minutes, tada nustumkite į šoną su jautienos juostelėmis.
- Miltus įmaišykite į sultis tuščioje keptuvės pusėje.
- Supilkite jautienos sultinį ir nuolat maišydami užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir įmaišykite garstyčias. Uždenkite ir troškinkite 1 valandą arba kol mėsa suminkštės.
- Penkias minutes prieš patiekiant įmaišykite grybus, grietinę ir baltąjį vyną.
- Trumpai pakaitinkite, tada pagal skonį druskos ir pipirų.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
100 min