2023/02/15 Rytų Europos Europos

Jautiena Stroganoff III

Jautiena Stroganoff III

Jums reikės

  • 298 g kondensuotas jautienos sultinys
  • 907 g jautienos kepsnys
  • 113 g sviesto
  • 170 g grybai
  • 4 šaukštai miltai
  • 4 Žalieji svogūnai
  • 8 porcijos maltų pipirų
  • 1 šaukštelis garstyčios
  • 8 porcijos druskos
  • 79 ml kremas
  • 79 ml baltas vynas

Instrukcijos

  1. Iš kepsnio pašalinkite riebalus ir groteles ir supjaustykite 1/2 colio storio ir 2 colių ilgio juostelėmis. Pagardinkite 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir pipirų.
  2. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir greitai apskrudinkite jautienos juosteles, tada nustumkite jautienos juosteles į vieną pusę.
  3. Sudėkite svogūnus ir lėtai kepkite 3–5 minutes, tada nustumkite į šoną su jautienos juostelėmis.
  4. Miltus įmaišykite į sultis tuščioje keptuvės pusėje.
  5. Supilkite jautienos sultinį ir nuolat maišydami užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir įmaišykite garstyčias. Uždenkite ir troškinkite 1 valandą arba kol mėsa suminkštės.
  6. Penkias minutes prieš patiekiant įmaišykite grybus, grietinę ir baltąjį vyną.
  7. Trumpai pakaitinkite, tada pagal skonį druskos ir pipirų.

Papildoma informacija

Porcijos 8
Gaminimo laikas 100 min