Jautiena Stroganovas
Jums reikės
- 532 ml jautienos sultinio
- 118 ml brendžio
- 2 morkos
- 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
- 227 g cremini grybų kepurėlės
- 1 šaukštelis dižono garstyčių
- 340 g kiaušinių makaronai
- 8 porcijos petražolės
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 1 svogūnas
- 8 porcijos druskos ir pipirų
- 2 šaukštai sviesto
- 454 g nugarinės kepsnys
- 59 ml kremas
Instrukcijos
- Sviestu pateptiems kiaušinių makaronams: užvirinkite didelį puodą vandens.
- Sudėkite kiaušinių makaronus ir virkite pagal pakuotės instrukcijas.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Mėsą pagardinkite druska ir pipirais.
- Į keptuvę sudėkite pusę mėsos ir greitai apkepkite.
- Išimkite pirmąją partiją ir kepkite likusią mėsos dalį.
- Į keptuvę įpilkite likusį 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir apkepkite grybus, morkas ir svogūnus, kol šviesiai paruduos. Išjunkite ugnį ir supilkite brendį ir 2 puodelius sultinio. Vėl įjunkite šilumą ir sumažinkite skysčio kiekį 2–3 minutes.
- Kukurūzų krakmolą sumaišykite su likusiu 1/4 puodelio sultinio, pašalindami visus gabalėlius.
- Supilkite srutą į keptuvę ir virkite, kol padažas sutirštės.
- Išjunkite šilumą. Įmaišykite grietinę, garstyčias ir jautieną. Paragaukite ir pagardinkite druska ir pipirais.
- Norėdami baigti makaronus, keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą.
- Sudėkite virtus kiaušinių makaronus ir išmaišykite, kad įkaistų ir apteptų sviestu.
- Patiekite stroganovą su makaronais ir pabarstykite petražolėmis.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
40 min