2023/02/15 Rytų Europos Europos

Jautiena Stroganovas

Jautiena Stroganovas

Jums reikės

  • 532 ml jautienos sultinio
  • 118 ml brendžio
  • 2 morkos
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 227 g cremini grybų kepurėlės
  • 1 šaukštelis dižono garstyčių
  • 340 g kiaušinių makaronai
  • 8 porcijos petražolės
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 1 svogūnas
  • 8 porcijos druskos ir pipirų
  • 2 šaukštai sviesto
  • 454 g nugarinės kepsnys
  • 59 ml kremas

Instrukcijos

  1. Sviestu pateptiems kiaušinių makaronams: užvirinkite didelį puodą vandens.
  2. Sudėkite kiaušinių makaronus ir virkite pagal pakuotės instrukcijas.
  3. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Mėsą pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Į keptuvę sudėkite pusę mėsos ir greitai apkepkite.
  5. Išimkite pirmąją partiją ir kepkite likusią mėsos dalį.
  6. Į keptuvę įpilkite likusį 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir apkepkite grybus, morkas ir svogūnus, kol šviesiai paruduos. Išjunkite ugnį ir supilkite brendį ir 2 puodelius sultinio. Vėl įjunkite šilumą ir sumažinkite skysčio kiekį 2–3 minutes.
  7. Kukurūzų krakmolą sumaišykite su likusiu 1/4 puodelio sultinio, pašalindami visus gabalėlius.
  8. Supilkite srutą į keptuvę ir virkite, kol padažas sutirštės.
  9. Išjunkite šilumą. Įmaišykite grietinę, garstyčias ir jautieną. Paragaukite ir pagardinkite druska ir pipirais.
  10. Norėdami baigti makaronus, keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą.
  11. Sudėkite virtus kiaušinių makaronus ir išmaišykite, kad įkaistų ir apteptų sviestu.
  12. Patiekite stroganovą su makaronais ir pabarstykite petražolėmis.

Papildoma informacija

Porcijos 8
Gaminimo laikas 40 min